LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Adons

Pueblo

Tipo de Entidad: Nucli: Adons

Municipio

El Pont de Suert / Comarca: Alta Ribagorza

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

4

 

Ayuntamiento: Pont de Suert

Dirección

Plaça Major, 9

Código postal

25520

Teléfono

973 690 005

Fax

973 690 293

Oficina Turismo

973 690 640

Web Oficial

Adons, poble del pont de suert, alta ribagorça

Web de Interés

Adons, Abella d'Adons i la Beguda d'Adons

E-mail municipio

turisme@elpontdesuert.com
 

Es troba aturonat a 1.353 m d'altitud i a l'extrem sud de la vall de Viu, sota el tossal de la Avedoga d'Adons, un del cims de la serra de Sant Gervàs, des del qual es veu Abella d'Adons i la Beguda d'Adons i molt proper és el Mas de Gras. Actualment és ocupat només a temporades

Escut de la baronia d´Erillescut de la baronia d´Erill, AdonsAdons era un pas des dels pobles de Viu de Llevata fins al terme d'Espluga de Serra, i també representava el punt de partida cap al Portús, situat a la Serra de Sant Gervàs, que comunica amb la vall de Miralles i els pobles de la Terreta, i també era a uns passos de Llastarri, des d'on es divisa la vall de Sopeira i Escales.
L'església era dedicada a Sant Vicenç, el qual ostenta el patronatge de la població, roman ja sense culte. El seu castell és citat ja el 961, i el seu domini anà lligat amb el del castell de Viu de Llevata. Passà al domini dels barons d'Erill. A penes hi ha restes del castell: al capdamunt de la roca que domina el poble d'Adons, només al costat sud del turó resta un doble mur de maçoneria (ftes, fotos, ver links)

mas info:
Oficina Municipal de Turisme del Pont de Suert
Avinguda Victoriano Muñoz, 22
25520 El Pont de Suert (Lleida)
Teléfons 973 690 640

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua