LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Aidi

Pueblo

Tipo de Entidad: nucli rural: Aidi

Municipio

Llavorsí / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

14

 

Ayuntamiento: Llavorsí

Dirección

Carretera de la Vall d'Aran, 55

Código postal

25595

Teléfono

973622008

Fax

973622008

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Aidi turisme i aventura

Web de Interés

Llavorsi

E-mail municipio

ajuntament@llavorsi.ddl.net
 

 Paisatje del Pallars Sobirà

Paisatje del Pallars Sobirà

el poble d'Aidí, en el Pallars Sobirà, amb 14 h disseminats, és centrat per l'església parroquial de Sant Just (dita actualment del Roser), petit edifici amb un campanar de torre quadrada.

El Pallars és una comarca plenament pirinenca, potser la més pirinenca de totes. Comprèn gairebé tota la capçalera de la Noguera Pallaresa, fins el congost de Collegats. Al nord, on fa frontera amb França, hi ha els cims més elevats de Catalunya: la Pica d'Estats en ser el més alt en són molts els que l'han volgut coronar per aquesta raó.

El turisme és la base econòmica de la comarca, i la que ofereix el futur més esperançador. El paisatge és un recurs cada vegada més apreciat en l'actual societat urbana i industrial. I el Pallars Sobirà disposa d'indrets de gran interès paisatgístic, al qual va unit l'esportiu, en especial l'esquí. Una part important del Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici és dins del Pallars Sobirà, a la vall d'Espot. Però la riquesa natural no s'acaba en aquest sector. Gairebé es podria dir que tota la comarca té un elevat interès natural i paisatgístic (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua