LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Aineto

Pueblo

Tipo de Entidad: montanya, rural: Aineto

Municipio

Lladorre / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

20

 

Ayuntamiento: Lladorre

Dirección

Major, 5

Código postal

25576  

Teléfono

973-62300

Fax

973-623052

Oficina Turismo

973 62 10 02

Web Oficial

Aineto

Web de Interés

Aineto, dades i fotos

E-mail municipio

turisme@pallarssobira.info
 

A 1220 m d'altitud i 8 habitants, domina la part mes septentrional de les Valls del Cardós, amb una panoràmica damunt el pantà i el poble de Tavascan. Unes poques cases amb la típica arquitectura de muntanya envolten la petita església romànica de Sant Romà. La festa major s'escau el dia 9 de setembre. La festa major petita se celebra l'11 de novembre, dia de Sant Martí.

l'estany de Certascan, el llac natural més gran dels Pirineus

Foto de Xevi V

L´entorn natural:

El riu de Lladorre o la Noguera de Lladorre neix a l'alterós sector del NE del terme, format per una sèrie d'afluents de capçalera que davallen dels vessants NW del pic de Baborte i del de Sotllo (riberes de Canedo i de Sellente, amb l'estany de Canedo), dels vessants W del cap de Broate (riu de Broate i estanys homònims) i dels vessants S del gran circ lacustre presidit per l'estany de Certascan (el més gran del sector), completat pels de Colatx, de Romedo de Dalt, de Romedo de Baix, de Senó i els estanys d'Aguiló i l'estany de Naorte, a través del riu de Romedo, del riu de Certascan i del riu de Naorte.
De l'estany de Certascan, el llac natural més gran dels Pirineus, on es bastí modernament una resclosa, del de Romedo de Baix, també amb resclosa, i a través de l'estany de Naorte i de l'Estany Gros, surt un canal subterrani que alimenta la central elèctrica de Tavascan Superior (112 000 kW de potència instal·lada).(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua