LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Albatarrec

Pueblo

Albatarrec

Municipio

Albatarrec / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1872

 

Ayuntamiento

Dirección

C/Doctor Robert, nº 51

Código postal

25171

Teléfono

973 720 013

Fax

973 720 606

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Albatarrec

Web de Interés

El poble d'Albatàrrec, banyat pel segre

E-mail municipio

ajuntament@albatarrec.cat
 

El poble d'Albatàrrec es troba a 147 m d'altitud, a la plana al·luvial de l'esquerra del Segre. Els dos edificis més notables són el castell palau dels Espolter, edifici renaixentista edificat a mitjan segle XVI, i restaurat en 1924-26 per Jaume Camon, i l'església parroquial de Sant Salvador, obra bastida al segle XVIII, de façana marcadament barroca.

Passeig d'Albatàrrec

Passeig de platans al poble de AlbatarrecEl poble ha anat creixent en forma d'espiral des de l'edifici conegut com a castell. Aquest és, sense cap mena de dubte, l'edifici més emblemàtic. Es tracta d'un casalot amb aires medievals que s'alça en el punt més prominent del nucli poblat. Aquest castell, de planta medieval ha vist refermat aquest caràcter amb la decoració exterior realitzada durant les darreres reformes. Si bé tenim notícies del castell des del segle XIII, no trobem cap dels seus propietaris -generalment paers i prohoms de la capital de la comarca- com a resident a Albatàrrec.

La festa major se celebra el 9 de maig, per Sant Gregori. Hom fa festa el 12 d'octubre pel Pilar. En aquesta darrera diada s'està imposant des de fa uns anys, per la seva gran acceptació popular, la cursa de llits, i ja està plenament consolidada la trobada gastronòmica, la qual consisteix en l'elaboració de cassoles a càrrec de les diferents colles del poble i el menjar col·lectiu a la plaça de Sant Salvador.

Els conreus típics de secà arribaren al seu màxim volum les primeres dècades del segle XX en què es construí a la plaça Ramon Felip, gràcies a l'impuls de la
Mancomunitat de Catalunya, un celler cooperatiu de línies modernistes. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua