LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Alberola

Pueblo

Tipo de Entidad: Alberola

Municipio

Os de Balaguer / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

15

 

Ayuntamiento

Dirección

Tomàs Fontova, 8

Código postal

25610

Teléfono

973 438 004

Fax

973 438 129

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Alberola

Web de Interés

Os De Balaguer

E-mail municipio

ajuntament@osbalaguer.ddl.net
 

foto de Xevi V

El poble d'Alberola és l'únic dels de l'antic municipi de Tragó que encara és habitat

 

El poble d'Alberola és l'únic dels de l'antic municipi de Tragó que encara és habitat. El poble d’Alberola fou fundat entre els segles XI-XV quan s’abandonà l’antic Vilot situat just a l’altra banda del barranc. El poble actual encara conserva bona part del seu traçat original amb una plaça central a la qual, fins fa uns anys, solament s’accedia a través d’una arcada o “sotinya”, i un únic raval.

Uns 8 km a llevant de Tragó, és emplaçat en un coll entre les serres de Cérvoles i de Montdeví, partió de les conques de la Noguera Ribagorçana i del riu de Farfanya, per on passa el camí de Tartareu. La parròquia, que havia pertangut a l'arxiprestat d'Àger, és dedicada a Sant Antoni de Pàdua i és l'única del susdit arxiprestat que va poder salvar els seus retaules el 1936. El lloc fou de la senyoria dels Montoliu

L’estructura econòmica és totalment agrícola i ramadera. En el seu territori s’hi troben la presa i la central hidroelèctrica de Canelles, així com gran part dels embassaments de Canelles i Santa Anna.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua