LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Alcano

Pueblo

Alcanò

Municipio

Alcano / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

239

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Major, 13

Código postal

25162

Teléfono

973 136500

Fax

973 136204

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Alcano

Web de Interés

Historia e informaciò d´Alcanò

E-mail municipio

ajuntament@alcano.ddl.net
 

Alcanó és un municipi de la comarca del Segrià. Es troba al sector SE de la comarca, en contacte amb les Garrigues. El poble d'Alcanó es troba a 214 m d'altitud, al centre del terme.

Paisatge al SegriàPaisatge del Segrià

El poble d'Alcanó és l'únic nucli de població del municipi. L'etimologia del nom ha estat interpretada com a derivada de 'fogar' ( al-kainon, segons Alcover-Moll) o d''església' ( al-kanisia) com seria el cas d' Alcaníso el Canís(a Rosselló de Segrià), Canissella(Alguaire) o el Canós(Segarra), i en aquest cas podria correspondre a una església alçada abans de la dominació musulmana.

Llocs d´interès:

ANTIC CASTELL D'ALCANO
BARBACOA RURAL
CABANES DE VOLTA
ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT PERE

Gastronomia:Oli d’oliva verge (denominació d’origen Les Garrigues), magdalenes, cassola de tros, orelletes i ametlles torrades

Les activitats culturals i recreatives d'aquest municipi són organitzades pel Centre Cultural d'Alcanó, el qual és situat a la plaça dels Camps d'aquesta població i disposa d'una sala d'ús polivalent; també hi ha un club d'avis. L'ajuntament té també una sala per a diversos usos.
Quant als equipaments esportius, aquest poble té una pista polisportiva.
Les festes majors d'Alcanó se celebren per Sant Blai (3 de febrer) i per Sant Pere de les Claus (1 d'agost). Per Sant Josep (19 de març) també es fa festa i és tradició que es faci un sopar de
germanor.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua