LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Alcarras

Pueblo

Alcarràs

Municipio

Alcarras / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

 

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça l'Església, 1

Código postal

25180

Teléfono

973 790004

Fax

973 791431

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Alcarras, el ajuntament

Web de Interés

Alcarràs, cap municipal, i els pobles de Montagut i Vallmanya

E-mail municipio

ajuntament@alcarras.ddl.net
 

El terme municipal d'Alcarràs, d'una gran extensió (114,82 km²), limita amb els termes de Saidí a l'W i de Fraga al SW, ambdós del Baix Cinca, i amb els segrianencs de Torres de Segre al S, Sudanell al SE, Lleida al NE i al N i Gimenells i el Pla de la Font al NW.

Esglèsia Mare de Déu de l'Assumpció de AlcarrasA Visitar:
Foto: Esglèsia Mare de Déu de l'Assumpció :El temple d'Alcarràs és un edifici de tres naus amb una curiosa planta trapezoïdal, d'estil neoclàssic, medeix trenta set metres de llargada i vint-i-dos d'amplada. El cimbori és de 10 metres de diàmetre i amb una alçada de 6 metres al seu punt central.
Montagut
L'Alzina Centenària
Circuit d'Alcarràs

L'Alzina va créixer, en mig d'un pla on no hi havia cap altre arbre, i en una zona que antigament es coneixia com la Partida del Coscollar.
Actualment l'Alzina és considerada com a la imatge del símbol i escut municipal de la Vila d'Alcarràs.Trobareu senyalitzat el camí per arribar-hi des de l'inici de la carretera de Vallmanya

foto: Circuit d'Alcarràs

Circuito de AlcarrasEls nuclis de població d'aquest municipi són el poble d'Alcarràs, cap municipal, i els pobles de Montagut i Vallmanya. L'extens terme inclou, entre d'altres, les partides de les Planes, l'Encantada, les Coves, Coll Estret, el Menut, els Masets, Cap del Vall i el Coll del Muixot, prop d'Alcarràs; les de la Clamor, el Vilot i el Pla de les Torres, al voltant de Montagut, i, ja a ponent de la serra del Coscollar, al sector centrat per Vallmanya, les del Pla de Vallmanya, el Pla de Lleida, el Pla de la Cremada, el Pla dels Ametllers, les Albufarres Altes, els Montcalbos Baixos, els Racons del Llop i els Fornets.

Anualment a Alcarràs es produeixen més de 100 milions de quilos de fruita, una producció en què destaquen el préssec i la nectarina.
El sector agrari d'Alcarràs no ha deixat de treballar per adequar les seves explotacions a les millores tecnològiques i a les noves necessitats. Els agricultors del municipi es caracteritzen per apostar per la divesificació del seu negoci i la modernització i ampliació de les seves plantacions
(ftes, fotos, mas info ver links)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua