LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Alfes

Pueblo

Alfes

Municipio

Alfes / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

318

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Bassa, 10

Código postal

25161

Teléfono

973136005

Fax

973136005

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Alfes

Web de Interés

Informacio del poble d´Alfes

E-mail municipio

ajuntament@alfes.cat
 

Alfés és un poble de la comarca del Segrià. Es troba situat sobre un turó des d’on es veu una gran plana. El topònim ve de l'àrab: “al-fahs” = “el camp de conreus”. L’existència d’una fortalesa sarraïna i l'abundant ceràmica trobada als voltants denoten l’origen àrab de la població
El poble d'Alfés és l'únic nucli de població del municipi, que comprèn també els antics termes despoblats de Vinfaro, la Manxa, la Vall de la Coma i Torrepicona

A visitar:

-L'església parroquial de Sant Pere és un interessant edifici romànic de tres naus, amb absis semicircular decorat amb mènsules bellament esculpides, d'inspiració tolosana (transició del romànic al gòtic) i portal amb arquivoltes al mur lateral (el campanar, de torre quadrada, és posterior). i una ermita al cap de dalt del turó dedicada a Sant Salvador.

-Pintures localitzades en una balma, formada per roca sorrenca, a la riba dreta del Set, a la meitat del pendent existent entre el curs del riu i el terra format per graves a uns 30 m de les fites que separen els termes d'Aspa i d'Alfés, a uns 2 Km de la primera població i a uns 3 Km de la segona.Les pintures es troben en una balma de petites dimensions (4,4 m d'ample x 2,2 m de fons). Ocupen la zona central dreta de l'espai pintat, a una alçada aproximada d'1,50 m del terra de l'abric i amb una orientació SW. El conjunt està integrat per tres figures: dues corresponen a figures zoomorfes naturalistes imcompletes (caprins) i la tercera a restes de pigment.

foto de Dr. JausAeròdrom d'AlfésDins del seu terme municipal es troba l'Aeròdrom d'Alfés.

La Ruta de la Guerra Civil:

La Ruta de la Guerra Civil comença al cementiri del poble, dalt del tossalet on s’edifica l’Ermita de Sant Salvador. És just entre el cementiri vell i el nou, que hi trobem la fossa comuna on es van enterrar els combatents republicans que anaven morint a l’antic Hospital de Sang del poble, els avis d’Alfés diuen que ni poden haver més de cinquanta de joves enterrats aquí.

Hi ha moltes granges de vaques, porcs i pollastres.Als camps s’hi conrea ordi, atmelles i oliveres, També hi ha una part del terme que es pot regar i on es fan conreus de reg com ara fruita, alfals, blat i panís (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua