LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Algerri

Pueblo

Algerri

Municipio

Algerri / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

469

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

25130

Teléfono

973 426 013

Fax

973 426 187

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Algerri portal de l´ajuntament

Web de Interés

Informacio cultural del poble d´Algerri

E-mail municipio

ajuntament@algerri.ddl.net
 

Situat a mig camí entre Balaguer i Alfarràs, a l'esquerra de la Noguera Ribagorçana. Relleu moderadament accidentat (Serra Llarga). Comprèn dos sectors separats per la Serra Llarga, que accidenta el terme de llevant a ponent, l'altitud de la qual oscil·la entre els 382 m, a la part més propera a la Noguera, i els 450, a la zona central, més elevada, sobre el poble mateix d'Algerri. La seva estructura econòmica és agrícola i ramadera. Terra de secà amb possibilitats de reg amb el canal d'Agerri-Balaguer.

Foto de Juan Nolla
L'església parroquial de Santa Maria, gòtica de Algerri

 

Llocs d´interes:

Església gòtica de Santa Maria (façana barroca): És de tres naus, cobertes amb voltes d'arestes, i sobre el creuer hi ha una cúpula. La façana és barroca, amb coronament ondulat i quatre grans pilastres, d'ordre compost, que emmarquen la porta. És una de les façanes més belles de la regió de Lleida
Restes del castell
Casa Escolà (neoclàssica del 1764)
Capella de Sant Blai
Restes església romànica de Sant Josep ( La Figuera).
La Font de Baix
Els Trullets: Antigues construccions fetes de pedra per a la fermentació del raïm.

Algerri disposa d'un centre públic d'ensenyament primari, una pista polisportiva, un camp de futbol i piscines municipals; hi ha, a més, el grup cultural Penya de Tarròs, una coral i el club de futbol de la Unió Esportiva Algerri. La festa major d'estiu és el 24 d'agost, festivitat de Sant Bartomeu, i la d'hivern, el 2 de febrer, en honor de la Candelera i Sant Blai. Són molt típics els cócs a la cassola de la festa major d'hivern, els panadons de carbassa i els espinacs de Setmana Santa; les coques amb recapte (pebrot, albergínia i arengada) i els panadons de vent.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua