LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Almatret

Pueblo

Almatret

Municipio

Almatret / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

ajuntament@almatret.cat

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Major, 2

Código postal

25187

Teléfono

973 138013

Fax

973 138013

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Almatret

Web de Interés

El poble de Almatret

E-mail municipio

ajuntament@almatret.cat
 

El terme municipal d'Almatret, de 56,21 km², es troba a l'extrem SW del Segrià, al límit amb el Baix Cinca i amb la Ribera d'Ebre, al sector morfològicament pròxim al de les Garrigues.

La climatologia de secà fa que a Almatret hi predomini flora adaptada a aquest clima. Molta extensió del poble està coberta per boscos de pins i arbustos, on hi ha una fauna molt variada. D'altra banda bona part de la superfície està dedicada al conreu, bàsicament d'ametllers i oliveres, això confereix grans extensions de paisatge típic de secà

Una altra de les característiques d'aquest poble és que el terme municipal limita amb l'aragó mitjançant la barrera natural del riu Ebre, essent aquest poble l'únic de la província de Lleida per on passa el riu.

Foto

el pou de almatret al segriàEl poble d'Almatret es troba a 462 m d'altitud, al sector sud-oriental del terme. S'agrupa entorn d'un eix amb una plaça, a cada costat, on van a parar els carrers, paral·lelament o perpendicularment

Visitar:
Antiga Presó d'Almatret
Creu de Terme d'Almatret
El Pou de la Vila
Església Parroquial de Sant Miquel

La festa major d'Almatret se celebra el 3 de febrer, en honor de Sant Blai. La festa major de Sant Miquel (29 de setembre), que és el patró de la localitat, se celebra amb una processó i un dinar col·lectiu a la Plaça Major. De totes maneres, la festa més popular i amb més poder de convocatòria és la de l'Aigua, que commemora l'arribada al poble el 1962 de l'aigua procedent de l'Ebre. Es fa en dates variables, que oscil·len entre la Segona Pasqua (maig) i Sant Joan (juny), i comença la vigília, a la tarda, amb jocs per a la mainada, sardinada popular i castell de focs. El diumenge al matí es fa una desfilada de les carrosses que les diferents colles de jovent del poble confeccionen; els motius al·legòrics acostumen a fer referència a l'origen de la celebració i a temes d'actualitat.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua