LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Alta-Riba

Pueblo

Tipo de Entidad: rural: Alta-Riba

Municipio

Estaràs / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

22

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

25214

Teléfono

973 556 388

Fax

973 556 388

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Alta-Riba, informacio

Web de Interés

Estaras, poble a poble

E-mail municipio

ajuntament@estaras.ddl.net
 

Alta-riba és situada en un tossal, entre Estaràs i la Manresana. És un poble que pertany al municipi d´Estaràs. Formen la Vall del Sió , els municipsi de Torrefeta i Florejacs, Tarroja de Segarra, Sant Ramon, Sant Guim de la Plana, Els Plans de Sió, Les Oluges i Estaràs.

fotoAlta-Riba forma part de La Vall del Sió

L'antiga esglesiola de Sant Jordi d'Alta-riba, on des de l'edat mitjana es venera sant Jordi, fou del bisbat de Vic fins el 1595. El bisbe de Vic, Ramon de Bellera, es dirigí el 1358 a Sant Jordi d'Alta-riba en prohibir que es guardés l'Eucaristia en un banc de seure. A causa d'aquest advertiment hagué d'ésser construït a la paret lateral del temple, vora l'altar, un armari de pedra que encara actualment es conserva, potser col·locat un xic més amunt de com ho estava en aquella època.

Com altres nuclis de la comarca, el poble apareix a la vessant meridional del turó, al capdamunt del qual es poden veure les restes d’una torre de planta circular i altres construccions pertanyent al castell. Un dels llocs on ofereix més contrastos és el carrer que va a aquesta torre.

La festa major se celebra per Sant Jordi, el 23 i 24 d'abril. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua