LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Altes

Pueblo

Tipo de Entidad: disseminat: Altes

Municipio

Bassella / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

40

 

Ayuntamiento

Dirección

Ctra. C-14 km. 134

Código postal

25289

Teléfono

973462724/689042579

Fax

973462724

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Altes

Web de Interés

Ajuntament de Bassella

E-mail municipio

ajuntament@bassella.ddl.net
 

Altés és un poble del municipi de Bassella (Alt Urgell) situat a 491 m d'altitud, a l'esquerra de la Ribera Salada (que a l'edat mitjana era anomenada Riu d'Altés). La seva església parroquial, dedicada a Sant Pere, era l'església de l'antic castell d'Altés i ja és esmentada a l'acta de consagració de la catedral de la Seu d'Urgell.

FotoAltes i  la Ribera SaladaEl poblament té caràcter disseminat. Hi ha encara alguns masos habitats, dels quals conserven encara el nom els de Riudalbars, Can Costa, el Puit, Casanova del Puit, Montconill i de Gavernet.

el terme municipal de Bassella és el més meridional de la comarca, tascó entre la Noguera i el Solsonès. A tots els nuclis del municipi s'hi pot arribar per carretera asfaltada. Cap poble celebra mercat setmanal, per la qual cosa els seus habitants van a mercat a Solsona i, secundàriament, a Ponts, a la Seu d'Urgell o a Oliana. El creixement del turisme rural ha motivat la instal·lació a Bassella d'una empresa dedicada als esports d'aventura i l'organització d'excursions amb 4×4, motos, etc.(ftes, fotos, mas info ver links)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua