LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Alzina

Pueblo

Tipo de Entidad: L´Alzina

Municipio

Sant Esteve de la Sarga / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

32

 

Ayuntamiento

Dirección

Casa Consistorial

Código postal

25632

Teléfono

973 653377

Fax

973 653378

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

L´Alzina  dades i fotos

Web de Interés

L'Alzina, Moror i Estorm

E-mail municipio

ajuntament@santesteve.cat
 

L'Alzina, o Alzina, sense l'article, és un poble del terme municipal de Sant Esteve de la Sarga, situat a la meitat oriental de la vall en un coster a 958 m d'altitud, enfront del Montsec d'Ares, a prop de la població central i cap del municipi. És un dels anomenats pobles de la Faixa

FotoL'Alzina, o Alzina,  és un poble l de Sant Esteve de la SargaLa seva església parroquial, dedicada a la Santa Creu, era annexa a la de Moror; és romànica, bé que ha estat modificada. Prop del poble, al lloc anomenat el Castellot hi ha set tombes medievals excavades a la pedra, que el llegendari popular atribueix a un comte i els seus vassalls, morts en combat en aquell lloc.

La Festa Major se celebra el primer dissabte d'agost, tot i que la festa patronal de la parròquia és el 14 de setembre, dia de l'Exaltació de la Santa Creu.

Els alzinencs solien acudir massivament als aplecs dels entorns: el de Mur, que actualment se celebra el primer diumenge de maig, el d'Arbull, el de Fabregada i, tot i que ja no se celebra amb el lluïment d'abans, al de l'Hostal Roig i Sant Salvador del Bosc.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua