LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Ansovell

Pueblo

Ansovell

Municipio

Cava / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

25

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Esglèsia - Ansovell

Código postal

25722

Teléfono

973 353 112

Fax

973 353 112

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ansovell

Web de Interés

Ajuntament de Cava

E-mail municipio

ajuntament@cava.ddl.net
 

Ansovell és un poble pirinenc de la comarca de l'Alt Urgell, a la regió del Baridà (Lleida), pertany al municipi de Cava. Està situat a 1338m d'altitut a la vessant Nord de la serra del Cadí (paratge de gran bellesa natural), i al límit entre les províncies de Lleida, Barcelona i Girona. És una via d'accés al Parc Natural del Cadí-Moixeró, el més extens de Catalunya. La cara Nord d'aquesta serra té un desnivell que, bruscament, arriba als 2467m d'altitut creant així una panoràmica excepcional, podrem disfrutar d’una estada caracteritzada per la tranquil·litat, el descans i la incomparable vellesa dels paisatge dels seus voltants.

La parròquia de Nonsuvelle és mencionada per primer cop el 839. L'església parroquial de Sant Martí és romànica . És un bell edifici del segle XII d'una sola nau capçada per un absis semicircular de la seva mateixa amplada, amb tres finestres de doble biaix i sense arcuacions. A la façana de migdia té una altra finestra del mateix tipus i el portal, amb tres arquivoltes en gradació.Situades al pendent del roc del Moixol, les cases són apinyades, algunes amb balconades de fusta sota el ràfec i cobertes de teules en pendent

Ansovell i el turisme rural: és un lloc ideal que ens permet la pràctica de infinitat d’activitats al aire lliure, destacant entre totes elles les següents:

foto de palfirAnsovell és un poble pirinenc

• Piragüisme
• Espeleologia
• Trineus
• Esquí amb raquetes,
• Ràfting
• Tir amb arc
• Viatge en globus
• Escalada
• 4x4

El Cadí es troba a les comarques de l'Alt Urgell, la Baixa Cerdanya i el Berguedà. S'esten de oest a est al llarg de 40 quilòmetres, des del pas dels Gosolans fins al coll de Tancalaporta, separa la Vall de la Vansa i l'alt Berguedà de l'Urgellet i el Baridà. Popularment hom estén el nom de Cadí fins al Moixeró, la Tosa d'Alp i el Pedraforca.

La totalitat del Cadí forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró, juntament amb la Serra de Moixeró, el massís del Pedraforca i gran part de la Tosa d'Alp i el Puigllançada.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua