LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Aranser

Pueblo

Tipo de Entidad: poble de muntanya: Aranser o Aransa

Municipio

Lles de Cerdanya / Comarca: Baja Cerdanya

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

45

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Plaça Major, 1

Código postal

25726

Teléfono

973 51 50 47

Fax

973 51 50 97

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Aranser

Web de Interés

Lles

E-mail municipio

ajuntament@lles.ddl.net
 

Arànser ó Aransa (1.470 m) és un poblet de muntanya aigua amunt del riu d'Arànser, amb la tradicional fesomia de la solana baridana. Es troba fons de la vall del riu del Molí, que baixa dels estanys de la Pera. Antigament disposava de castell, avui desaparegut. La seva església romànica parroquial està dedicada a sant Martí, on es va trobar una Mare de Déu policromada que actualment es conserva al Museu d'Art de Girona. Actualment, Arànser és conegut per la seva estació d'esquí nòrdic.

fotoArànser ó Aransa (1.470 m) és un poblet de muntanya

Dins l'antic terme de Músser i Arànser, prop d'on el riu d'Arànser desguassa al Segre, es troba l'antic balneari de Caldes de Músser i el de Senillers, situats en un indret on brollen aigües minerals que han estat apreciades d'antic. El vell balneari de Caldes de Músser fou abandonat al segle passat, quan foren construïts el balneari de Senillers, força gran i molt ben instal·lat en un lloc enjardinat, i amb un gran parc que arribava fins al riu d'Arànser. Hi brollen quatre fonts, la del Païdor, a 32°C, de qualitat alcalina silicatada; la de la Muntanya, la del Riu, de condició semblant, i la dels Brians, sulfurosa. Entre els personatges il·lustres que hi anaren a prendre les aigües figura el poeta Joan Maragall, de qui es diu que hi va escriure Pirinenques. Actualment aquest balneari també resta tancat, tot i que s'està reformant per a convertir-lo en un centre terapèutic.

L'estació d'Esquí d'Aransa es converteix en un dels indrets més atractius per a la pràctica d'activitats a la neu. L'esquí nòrdic és l'activitat principal de l'estació, però també podeu fer excursions amb raquetes, passar un dia a la neu amb la familía o senzillament disfrutar d'un bon àpat, típic de muntanya, al restaurant de l'estació.

Actualemtn , trobareu 32 quilòmetres de circuits acuradament traçats, variats i aptes per a tots nivells, entre boscos i amb magnífiques panoràmiques de la Serra del Cadí; trobareu la prestigiosa escola d'esqui "Snow Station"; amb un bon servei de lloguer de material; i un reconegut restaurant: el Fornell.

La festa major del poble se celebra el cap de setmana més proper al 16 de juliol, dia de la Mare de Déu del Carme (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua