LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Arcalis

Pueblo

Arcalís

Municipio

Soriguera / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

27

 

Ayuntamiento: Vilamur

Dirección

Pl. Església S/N

Código postal

25566

Teléfono

973. 620.167

Fax

973.620.538

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Arcalis

Web de Interés

Ajuntament de Soriguera

E-mail municipio

ajuntament@soriguera.com
 

Arcalís és un nucli de població del municipi de Soriguera, al Pallars Sobirà. Està situat prop del nucli de Baro, sobre la riba esquerra de la Noguera Pallaresa. S'hi accedeix des de la carretera N-260 després de creuar el pont d'Arcalís que és el nom d'un conegut grup de música tradicional catalana.

Imagenel poble de ArcalisL'ermita de la Mare de Déu d'Arboló és una església romànica de finals del segle XII on s'hi fa un concorregut aplec el primer diumenge de maig. Encara que està prop de Gerri de la Sal, pertany a aquest nucli de població.

L'església parroquial de Sant Lliser (o Lleir) és un ampli edifici d'una nau, amb campanar de cos superior vuitavat, emblanquinat. La teula de l'església rojenca va ser reconstruïda fa pocs anys, ja que l'estat de l'antiga era precari.

Al NE del poble, tot just el mateix costat de l'església mena un camí empedrat cap a les ruïnes de l'església de la Mare de Déu de Seranyà, d'origen romanic, tant sols queden les restes d'alguns dels murs (que fan dos metres d'alt), que corresponien a la nau petita de 6 x 3, que tenia l'església, juntament amb un abisis descentrat que s'obria a la nau amb un doble arc, aquesta esgléisa guardava pas al camí que conduïa a Malmercat.

La festa major és el dia de Sant Llisser, el 27 d'agost. Sobre el poble de Gerri de la Sal i l'ermita d'Arboló s'alça la Roca del Lladre: Un mirador inmillorable soble la vall de la Noguera Pallaresa des d'on els homes de Llisser vigilaven el pas de viatgers. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua