LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Arcavell

Pueblo

Arcavell

Municipio

Les Valls de Valira / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

36

 

Ayuntamiento

Dirección

La Plaça, s/n

Código postal

25798

Teléfono

973 350 458

Fax

973 355 566

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Arcavell

Web de Interés

Ajuntament de Les Valls de Valira

E-mail municipio

ajuntament@vallsvalira.ddl.net
 

fotoel poble de Arcavell

Arcavell és un nucli de població del municipi de les Valls de Valira, a l'Alt Urgell. És situat al vessant de ponent del turó de Quíxol, més d'un quilòmetre a l'esquerra de la Valira. Les cases s'esglaonen pel pendent, amb teulats de llicorella a doble vessant i parets de pedra.

L'església parroquial de Sant Andreu és d'una sola nau amb transsepte; l'absis, semicircular, és cobert amb la volta de quart d'esfera; s'hi obren dues finestres de mig punt. Al capdavall de la nau, sobrealçada, tocant a la façana, s'adossa el campanar de torre, quadrat. Té una porta lateral, i una altra de rectangular al frontispici, datada el 1671 i actualment tancada. Al costat de la casa de carrabiners, sobre el poble, hi ha Sant Andreu Vell, l'antiga església parroquial i ara en ruïnes.

El terme és accidentat amb la serra d'Arcavell, que s'estén entre el pic de Caborreu (2 229 m) i el turó del Pradal i és travessada al coll de Bolariu per la pista forestal d'Estamariu i pel coll d'Arcavell, pel camí de Bescaran a ArcavellLa festa major se celebra a primers d'agost. Hom fa festa també per Sant Andreu, al novembre.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua