LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Arfa

Pueblo

Arfa

Municipio

Ribera d'Urgellet / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

171

 

Ayuntamiento: El Pla de Sant Tirs

Dirección

Carretera de Lleida

Código postal

25796

Teléfono

973 387045

Fax

973 387045

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

el poble d´Arfa

Web de Interés

Ribera de l'Urgellet

E-mail municipio

ajuntament@riberaurgellet.ddl.net
 

foto de Salvador Altimir

Vista desde Arfa

Arfa és un nucli del municipi de la Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell. La vila és situada a 668 metres d'altitud a la vora esquerra del Segre; S'hi arriba per un pont de pedra de tres arcs d'origen medieval, bé que ha sofert algunes refeccions. El pont d'Arfa era un lloc assenyalat de l'antic camí ral de la Seu al pla d'Urgell i al Solsonès, i això fou la causa de l'antiga prosperitat comercial i industrial de la vila.

La vila, de carrers estrets i costeruts, amb cases fonamentades damunt mateix de la roca, és centrada per la Plaça Major, enllà de la qual es dreça l'església parroquial de Sant Sadurní, d'origen romànic, amb planta de creu llatina, absis rectangular i capelles rectangulars formant creuer; sobre la de migdia s'aixeca el campanar, octogonal en la part superior, construït el 1707.
Hom fa festa major el diumenge de Segona Pasqua; a la vila cal destacar l'existència d'una pista polisportiva.Al terme hi ha algunes de les explotacions ramaderes més grans i modernitzades de la comarca, amb extensos prats de pastura.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha posat avui en marxa un nou servei d’autobús que millorarà les connexions en transport públic entre diversos nuclis dels municipis de la Seu d’Urgell, Ribera d’Urgellet, Montferrer i Castellbó i Alàs i Cerc, a la comarca de l’Alt Urgell. La nova línia oferirà fins a 19 expedicions al dia, amb servei continuat entre les 7.30 i les 20.57 hores(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua