LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Arreu

Pueblo

Tipo de Entidad: rural: Arreu

Municipio

Alt `Aneu / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

4

 

Ayuntamiento

Dirección

Av. del Port de la Bonaigua, 9

Código postal

25587

Teléfono

973626038

Fax

973626341

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Arreu

Web de Interés

Ajuntament de l´Alt Àneu

E-mail municipio

ajuntament@altaneu.ddl.net
 

Àrreu és un poble del municipi d'Alt Àneu. Es troba situat a la dreta de la Noguera Pallaresa a uns 1251 m d'alçadaFormat per un sol carrer de cases dalt un coster, prop seu hi ha les escasses restes de l'antic castell d'Àrreu i, enlairat vers ponent, el petit barri dit les Bordes d'Àrreu o Àrreu de Dalt. En els anys 50 va quedar totalment abandonat perquè l’accés des de la Vall d’Isil solament pot efectuar-se per un camí de ferradura, impossible per a qualsevol vehicle modern. Té una privilegiada situació en mirador sobre la vall.

foto de Jordi´sel poble de ArreuLlocs d´interès:

-Iglesia románica de Sant Serni.
-Ermita románica de la Mare de Déu de les Neus: L' ermita, molt transformada, és d’una sola nau, amb absis sobrealçat. Conserva una porta resolta en arc de mig punt, ornamentada amb un crismó esculpit en baix relleu i es situa cronològicament entre els segles XII i XIII. La Mare de Déu de les Neus és un bon exemple de construcció rural del s. XI-XII

Cuina típica de muntanya basada principalment en productes de la terra, com els bolets, excel·lents carns de caça, embotits de porc (xolís, secallona o pastís), de corder, (la girella), formatges de cabra (La Roseta).(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua