LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Arros

Pueblo

Arrós

Municipio

Vielha i Mijaran / Comarca: Valle de Aran

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

22

 

Ayuntamiento: Vielha

Dirección

C/ Sarriulera, n 2

Código postal

25530

Teléfono

973 640 018

Fax

973 64 18 01

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Arros

Web de Interés

Vielha i Mijaran

E-mail municipio

info@conselharan.org
 

El poble d'Arròs (52 h el 1991) es troba a 956 m d'altitud, enlairat damunt la Garona (abans de la seva confluència amb el riu de Varradòs), als vessants W de la muntanya de Mariagata

foto de calfellvalopaisatge al poble d'Arròs

L'església parroquial Santa Eulària És una construcció gòtica de transició del segle XIV, amb reformes posteriors.El campanar és de torre octagonal amb coberta quasi plana, únic exemplar a tota la Vall d'Aran.Té una sola nau i volta d'aresta amb quatre capelles laterals afegides posteriorment que desfiguren l'antiga obra.Conserva una pila baptismal romànica del segle XII i una creu processional gòtica d'argent.

A Arròs, a més a més de l'església parroquial Santa Eulària, d'estil gòtic de transició, destaca la casa Ademà, construïda al 1820. S'hi troba l'Ajuntament

L'interès coma casa el trobem a les espitlleres que aquesta antiga residència posseeix. Una d'elles situada a la façana que dóna al carrer Major, sota d'una finestra renaixentista, i l'altra a la paret del pati de l'Arxiu Històric.

Aigua amunt del riu de Varradòs i al seu costat dret es troba l'ermita de Sant Joan d'Arròs, propera a les bordes de Sant Joan d'Arròs, construcció romànica (l'absis és decorat amb arcuacions llombardes), amb una casa o hostaleria al costat, on es fa un aplec el primer diumenge de maig i un altre per la Segona Pasqua. La seva situació privilegiada, la bellesa dels seus paisatges muntanyencs, fan de la Vall un lloc per gaudir de la natura y el turisme de relax (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua