LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Arseguel

Pueblo

Arseguel

Municipio

Arseguel / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

93

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Major, 3

Código postal

25722

Teléfono

973-384092

Fax

973-384092

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Arseguel

Web de Interés

Arseguel, portal personal del pobles, dades i fotos

E-mail municipio

ajuntament@arseguel.ddl.net
 

És situat al nord-est de la comarca, majoritàriament a la vora esquerra del Segre, a la vall baixa del riu d'Arsèguel, dit també Riu Sobirà o de Cadí, que es forma a la serra d'aquest últim nom, situada a migdia del terme.

jordillar_fotos
Arseguel, L'església de Santa Coloma L'església de Santa Coloma té elements romànics amb modificacions d'èpoques posteriors. Els orígens medievals d'Arsèguel són encara visibles en el conjunt arquitectònic del nucli, un dels més ben conservats del Pirineu, amb cases de pedra, teula àrab i balcons de fusta. Del castell dels Cadell (segles XII i XIII) se'n conserven restes en murs de carrers i cases del nucli.

l'església parroquial de Santa Coloma, potser en origen edifici romànic d'una sola nau rectangular, sense absis exempt. A ponent hi ha el portal, format per tres arquivoltes de mig punt en degradació sobre una línia d'impostes motllurada. Sota mateix, als carreus de les rebranques, hi ha unes carotes rústegues.

La fàbrica de llanes: Al nucli del Pont d'Arsèguel podeu visitar la Fàbrica de Llanes, una empresa tradicional de caire familiar que funciona amb energia hidràulica i on, entre d'altres màquines, encara treballa una espectacular filadora dissenyada al segle XVIII. En aquesta fàbrica es confeccionen els típics peücs, tapaboques i mantes de pastor

Museu de l’Acordió: El museu explica la històrica de l’acordió i la seva evolució arreu del mon amb referència especial a la seva relació amb la cultura tradicional i popular del Pirineu de Lleida. Els instruments més antics son del 1840 fins a l’actualitat. Els instruments exposats pertanyen son : melodions, concertines, bandonions, acordions diatònics, semidiatònics i cromàtics. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua