LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Artesa De Segre

Pueblo

Artesa de Segre

Municipio

Artesa de Segre / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

3869

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 3

Código postal

25730

Teléfono

973 400 013

Fax

973 401 010

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Artesa De Segre

Web de Interés

Artesa de Segre informacio i dades

E-mail municipio

consell@ccnoguera.cat
 

Artesa de Segre és un municipi d’una gran diversitat paisatgística que abraça des de les planes de secà del sud, fent frontera amb la comarca de l’Urgell, fins a les muntanyes i boscos del nord a tocar del Pallars Jussà, el creuen d’est a oest les artèries del Segre i el Canal d’Urgell i al bellmig d’aquesta varietat hi tenim la fructífera horta. El municipi està situat als peus de la serra prepirinenca del Montsec. El poble d’Artesa de Segre es troba ubicat en un indret geogràfic peculiar: envoltat per la serralada del Montsec, pel Castellot i pel riu Segre, la qual cosa el converteix en un paratge natural de gran interès turístic

foto de calBenido

Artesa de Segre Vall d'Ariet

L’actual municipi està format per un total de 23 nuclis de població: Alentorn, Anya, Artesa de Segre, Baldomà, Clua, Colldelrat, Collfred, Comiols, El Pont d’Alentorn, Folquer, La Fàbrica, La Vedrenya, Montargull, Montmagastre, Sant Marc del Batlliu, Seró, Tudela de Segre, Vall d’Ariet, Vall-llebrera, Vall-llebrerola, Vernet i Vilves.

També l’arquitectura està extensament present en el municipi amb diverses mostres de restes de castells medievals com ara el Castellot, darrer vestigi de la fortalesa d’Artesa on, a més, hi havia les tres torres derruïdes al 1837 que formen la part principal de l’escut de la ciutat d’Artesa de Segre coneguda amb el sobrenom de la ciutat dels tres castells en referència a les esmentades torres.

Visitar en Artesa:

1. Plaça de l'Ajuntament
2. Avinguda de Maria Anzizu
3. La Granja
4. Església de la Mare de Déu de l’Assumpció
5. Plaça Major
6. Museu del Montsec
7. Carrer de les Carnisseries
8. Plaça del Ball

fotoCoca de recapte tipica de Artesa de Segre

9. Carrer del Bisbe Bernaus
10. La Carretera
11. Escoles Velles
12. Biblioteca Municipal Joan Maluquer i Viladot
13. Avinguda d'Eduard Maluquer
14. Camp d’esports
15. Lo Castellot: Roca del Cudós i Forat Rodó

Al terme municipal és pot visitar Esglésies, castells, ermites, santuaris, jaciments arqueològics, etc.....Des de sempre" s'ha cuinat a Artesa de Segre la coca de recapte: és una coca salada que porta hortalisses escalivades damunt, típicament pebrera o pebrot, albergínia i ceba. A les zones d'interior de lleida és habitual ficar-hi bolets. Tanmateix s'hi pot ficar d'altres verdures o fins i tot afegir embotit, sardines...perquè en general les coques no tenen receptes fixes
Hom celebra, per Carnestoltes, la matança del porc i una botifarrada popular. La festa major és el darrer divendres de setembre, i celebra la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià. El dimarts de Pasqua es fa un aplec a l'ermita de la Mare de Déu del Pla, i per la Segona Pasqua, el dilluns, un a l'ermita de la Mare de Déu del Refet. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua