LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Aspa

Pueblo

Aspa

Municipio

Aspa / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

251

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila,7

Código postal

25151

Teléfono

973122113

Fax

973122113

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Aspa

Web de Interés

El poble de Aspa al Segrià

E-mail municipio

ajuntament@aspa.CAT
 

Dintre de l’historia més recent, cal destacar l’esforç fet per tots els veïns de la població, que el 1881, treballant a jova (pagament en espècie dels impostos municipals), van construir a l’edifici de l’Ajuntament i la Plaça de la Vila. Hi ha dos plaques commemoratives, a l’Ajuntament i al monòlit que s’alça enmig de la Plaça de la Vila, respectivament.

Ajuntament i la Plaça de la Vila de Aspa

 foto

Amb anterioritat, i també mitjançant la fórmula de treballs a jova, els veïns d’Aspa havien pavimentat tots els carrers de la població. Val a dir que totes les cases del nucli antic del municipi han respectat les arcades de pedra de llurs entrades. El nucli antic és presidit per l'església parroquial de Sant Julià, molt reformada al segle XVIII amb una magnífica façana barroca i un elegant cimbori, i el palau episcopal, després casa rectoral

Dintre de l’Ajuntament destaquen algunes peces del mobiliari d’època, com ara la taula De fusta i la cadira de braços de tapisseria que decoren el despatx de l’Alcalde, així com la taula de reunions , cadires, prestatgeria, moble auxiliar i llum de la Sala de Juntes.

Des del 1986, per Setmana Santa, l'ajuntament d'Aspa organitza una setmana cultural. Es fa un dinar de germanor el Diumenge de Rams, coincidint amb la matança del porc, i un concert de cant coral, i el Divendres Sant, després de la processó al Calvari, es fa un esmorzar col·lectiu.
La festa major se celebra el primer cap de setmana de setembre en honor de Sant Julià (6 de setembre), que és el patró de la població (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua