LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Aubert

Pueblo

Aubert

Municipio

Vielha i Mijaran / Comarca: Valle de Aran

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

165

 

Ayuntamiento: Vielha

Dirección

C/ Sarriulera, n 2

Código postal

25530

Teléfono

973 640 018

Fax

973 64 18 01

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Aubert

Web de Interés

Vielha i Mijaran

E-mail municipio

info@conselharan.org
 

Per la gran bellesa del seu paisatge muntanyenc Vielha i el seu terme oferix un enorme atractiu natural, així com una gran facilitat per a desenvolupar qualsevol activitat turística vinculada al turisme d'alta muntanya, a l'esquí o a la pràctica d'esports d'aventura.

Aneto, Vielha i el seu terme: Aubert

foto

El poble d'Aubèrt a 912 m d'altitud, banyat per la Garona forma el nucli més important del terçó antic de Marcatosa. El nucli es centrat per la parroquia Era Mare de Diu deth Rosèr, edifici del segle XII.

Fora del nucli urbà es troba Sant Martin. D'una nau, conserva l'absis semicircular coronat per un campanar d'espadanya y afegida una torre campanar quadrada; es troben en molt mal estat unes pintures murals de l'absis, del segle XVII, i té un gran interès la pica baptismal romànica, de marbre, amb franges de cordatges esculpides, amb fust circular (amb columnetes) i gran sòcol decorat amb boles de relleu.

Aubèrt celebra la festa major el primer diumenge d'octubre i hom fa un aplec anual el tercer diumenge de juny, amb Vilac i Betlan, al lloc on era situada la capella a Era Artiga de Lin. El 4 d'octubre es fa un aplec al pedró de Sant Francesc d'Assís (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua