LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Aynet De Cardos

Pueblo

Ainet de Cardos

Municipio

Vall de Cardos / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

85

 

Ayuntamiento: Ribera de Cardós

Dirección

Cami Comunidor, S/N

Código postal

25570

Teléfono

973623122

Fax

973623122

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Aynet De Cardos

Web de Interés

Vall de Cardós

E-mail municipio

ajuntament@vallcardos.ddl.net
 

Entorno natural de Ainet o Aynet de Cardos

foto de Simonjoan

A 930 m d'altitud es troba el poble d'Ainet de Cardós en una vall gerda per sota dels penyals i esquists dels alts cims del Pirineus axials, amb abundància de bedolls i freixes, i també de rouredes aïllades en alts replans; a continuació hom pot trobar pins i avets fins als 2 000 m i més amunt només hi ha els prats alpins pirinencs. I gaudint de la força i la bellesa de la Noguera de Cardós.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu (PNAP), creat pel Decret 194/2003, d'1 d'agost, es troba situat a les comarques del Pallars Sobirà i el nord de l'Alt Urgell i comprèn bona part del Pirineu axial català. Amb 69.850 ha, és el parc natural més extens de Catalunya, i en les seves muntanyes es localitzen les alçades màximes del territori català. El territori del parc s'estén pels municipis d'Alt Àneu, La Guingueta d'Àneu, Esterri d'Àneu, Alins, Esterri de Cardós, Farrera, Lladorre, Llavorsí, Rialp, Soriguera, Sort, Tírvia i Vall de Cardós al Pallars Sobirà; i Les Valls de Valira i Montferrer i Castellbò a l'Alt Urgell.

L'Estany de Certascan o Sertascan és un llac d'origen glacial que es troba a 2.236 m d'altitud, a la capçalera de la vall de Cardós

Fent un recorregut per la comarca ens trobem arreu importants monuments de l'art romànic. Es pot acampar en el càmping de les Contioles: Ctra. Llavorsí - Tavascan, Km 11 Tel. 973 623 180 / 973 623 156 Ainet de Cardós (Lleida)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua