LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Baltarga

Pueblo

Tipo de Entidad: nucli: Baltarga

Municipio

Bellver de Cerdanya / Comarca: Baja Cerdanya / la Battlia

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

56

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 12

Código postal

25720

Teléfono

973 510 016

Fax

973 510 247

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Baltarga

Web de Interés

Bellver De Cerdanya

E-mail municipio

ajuntament@bellver.org
 

 Sant Andreu de Baltarga

foto por *clairity*

 

Baltarga és una entitat de població del municipi cerdà de Bellver de Cerdanya. L'església de Sant Andreu de Baltarga es del segle XI, i va tenir unes grans reformes que la van transformar durant el segle XVIII.

Té una sola nau coberta amb una volta de canó de mig punt i un absis semicircular. Dins el primer tram de la nau, a l'absis i en els arcs preabsidials, estaven decorats amb pintures murals, a l'església, en l'arc toral es conserven alguns vestigis

Es conserven els Frescos dels arcs preabsidials al Museu Diocesà d'Urgell. D´interes una Pintura al tremp sobre fusta. 94 x 165 cm. d'una gran qualitat pictòrica, que es conserva al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC, Barcelona).

Bona part de les obres d’aquest àmbit responen a la renovació que afectà la producció artística occidental des de les darreres dècades del segle XII. Es tracta d’un nou corrent bizantinitzant (a partir dels canvis produïts en l’època dels Comnens), marcat per l’empremta clàssica, que afectà totes les arts, essent especialment destacat en l’orfebreria i la pintura: un cert naturalisme en el tractament de les figures, més corpòries i menys rígides que en etapes anteriors (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua