LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Baronia De Sant Oisme

Pueblo

Tipo de Entidad: Baronia de Sant Oisme

Municipio

Camarasa / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

17

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

25613

Teléfono

973 420 009

Fax

973 420 302

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Baronia De Sant Oisme

Web de Interés

Camarasa

E-mail municipio

ajuntament@camarasa.cat
 

La Baronia de Sant Oïsme és un nucli de població del municipi noguerenc de Camarasa. El lloc de Sant Oïsme es destaca com un dels més bells paisatges de la contrada.

La Baronia de Sant Oïsme, el pantá des del castell

foto de SISOR

La caseria és agrupada sota mateix del castell i de l'església. Del castell de Sant Oïsme resta una magnífica torre rodona, de parets gruixudes, amb el portal elevat, les dovelles del qual manquen, i una finestra de mig punt a la part superior. La torre té una alçada d'uns 14 m, un diàmetre intern de 2,7 m i un gruix de 1,5 m. A uns 4 m del terra i orientada cap el sud s'obre una porta d'arc de mig punt adovellat. A uns 8 m del terra hi ha una altra porta més petita orientada al sud-oest.

L'església, actualment sense culte, és dedicada a sant Bartomeu. És romànica i té una sola nau capçada per tres absis disposats en creu. Sobre el creuer hi ha un petit campanar de torre amb finestres geminades, i es cobreix exteriorment amb lloses de llicorella.

D´interes son tambe Materials de l'Eocè de la vall d'Àger en la Baronia de Sant Oisme. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua