LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Bassella

Pueblo

Bassella

Municipio

Bassella / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

17

 

Ayuntamiento

Dirección

Ctra. C-14 km. 134

Código postal

25289

Teléfono

973462724/689042579

Fax

973462724

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Bassella

Web de Interés

Bassella i el terme municipal

E-mail municipio

ajuntament@bassella.ddl.net
 

terme municipal de Bassella

foto de Vilarrubla

El terme municipal de Bassella s'estén a banda i banda del Segre, des de la serra d'Oliana al NE fins a la del Pubill a migdia. La major extensió de territori és a l'esquerra del riu, on ocupa tota la conca inferior de la Ribera Salada, que desguassa al Segre prop del poble de Bassella. Està previst construir una contrapresa al sector d'Oliana, Peramola i Bassella, on hi ha projectat construir-hi un espai lúdic i esportiu. El municipi de Bassella és un dels més afectats per l'actual construcció del pantà de Rialb.

El terme comprèn també els pobles d'Ogern, Altés, Guardiola de Segre, la caseria de Mirambell, el despoblat de Serenyana, l'enclavament de Sant Mer, l'antiga parròquia de la Salsa, i nombrosos masos com el de la Portella, el Masucó, la Codina, Argelagoses, el Puit i Vilaplana, entre altres

Als afores es dreça l'església parroquial de la Mare de Déu de l'Assumpció, dita popularment de la Garrola, voltada del fossar. L'edifici, reformat a l'època del Barroc, sembla que és d'origen romànic. L'absis, rectangular, es cobreix amb volta de canó. L'antic cafè del poble era emplaçat en una casa de tipus senyorial, anomenat l'Hostal de Bassella, de tres plantes i mansarda, quadrada, amb una gran balconada al tercer pis i les llindes de les finestres decorades.

LLocs d´interes:

La platja fluvial d'Ogern
Museu de la Moto
Embassament de Rialb
Ribera Salada

foto de Capolatell

 La Ribera Salada entrant al pantà de Rialb a BassellaEl nucli poblacional més important en nombre d’habitants és Ogern que, situat a llevant, limita quasi amb el Solsonès. La creació fa relativament poc temps d’una àrea d’esbarjo a la riba de la Ribera Salada, anomenada la “Platja d’Ogern” ha fet que gran quantitat de visitants de les proximitats i de fora municipi accedeixin a quest espai de manera freqüent els mesos d’estiu. La proximitat a nuclis com la Seu d’Urgell i Solsona també fa que gran quantitat d’usuaris visitin la zona

La Idea del Museu de la Moto és fonamentar l'interès per la moto i descobrir els orígens del motociclisme a partir dels models exibits, amb exposicions puntuals i esdeveniments diversos que s'organitzen de manera periòdica i dinàmica. Alcyon, Norton, BSA, Motosacoche, Indian o Bultaco són algunes de les marques de motocicletes més reconegudes del món i que durant la seva vida, a les carreteres o als camins, van fer història (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua