LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Bausen

Pueblo

Bausen

Municipio

Bausen / Comarca: Valle de Aran

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

63

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Sant Antoni, s/n

Código postal

25549

Teléfono

973 64 70 24

Fax

973 64 70 24

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Bausen

Web de Interés

Dades de Bausen

E-mail municipio

ajuntament@bausen.ddl.net
 

El poble de Bausen

 

foto por NeyZan

El terme municipal de Bausén, de 17,62 km², d'extensió, es troba a l'extrem NW de la comarca de Vall de Aran. Limita amb els municipis aranesos de Les al sud, i Canejan a l'est; i amb les poblacions gascones de l'Estat francès de Luishon a l'oest, i Hòs al nord. El terme és drenat per diversos barrancs. Al riu de Bausén desguassen, a la capçalera, el riu d'Es Arramèrs (o barranc de Saplan) i el riu de Cumedan, i aigües avall hi vessen per l'esquerra el riu d'Estèish, que neix a l'estany d'Era Cigalèra (2 020 m), i per la dreta el còrrec de Baderca. A la Garona, per l'esquerra, hi vessa les seves aigües el riu de Carlac, que a la vegada rep per l'esquerra el còrrec de Sacauva.

El poble conserva cases molt antigues d'arquitectura tradicional. La primitiva parròquia era dedicada a santa Eulàlia i l'actual, dedicada a sant Pèir Ad Vincula, és un edifici del començament del segle XVIII. La dovella de la porta renaixentista duu la data del 1709. La nau és coberta amb volta de canó i presbiteri quadrat. A l'esquerra de la porta d'entrada hi ha encastat un fragment d'estela cinerària romana (0, 54 × 0,35 m) de marbre fosc amb tres bustos en baix relleu, sota arcs de ferradura i signes astrals.

El municipi comprèn també el nucli de Pontaut i el lloc fronterer actualment despoblat d'Eth Pònt de Rei. Els principals sectors d'ocupació de la població són la ramaderia i l'explotació forestal, juntament amb el sector serveis. El municipi compta també amb una central hidroelèctrica. El poble ofereix una maravellosa vista pamoràmica del Baix Aran (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua