LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Belianes

Pueblo

Belianes

Municipio

Belianes / Comarca: Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

589

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Ajuntament, 1

Código postal

25266

Teléfono

973 33 01 39

Fax

973331047

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Belianes

Web de Interés

Informacio turistica i cultural del poble de Belianes

E-mail municipio

ajuntament@belianes.cat
 

Belianes és un municipi de 589 habitants situat a la comarca de l'Urgell. Limita al N amb els termes de Vilanova de Bellpuig i de Bellpuig, a l'E, per un punt amb Preixana, i amb el de Sant Martí de Riucorb, al S amb el de Maldà i al SW i l'W amb el d'Arbeca, ja a la comarca de les Garrigues.

Belianes és un municipi  de l'Urgell

foto

Llocs d'interès: Es fan visites guiades

-Ajuntament: Edifici d'estil gòtic renaixentista del s. XVI.
-L'Església de Sant Jaume Apòstol: Edifici romanic-gòtic amb un campanar del segle XVIII
-Cal Roc: Casa renaixentista.
-Molí d'oli Maurici Massot: Molí d'oli del s. XVII, restaurat el 1998.
-Plaça de l'11 de setembre: Dissenyada per Daniel Gelabert
-museu de la roba
-ecomuseu
-L´Escala-Monument a Calder, Miro i Sert

L'any 1991 s'integrà la fonoteca com a secció de la biblioteca. Consta d'un fons sonor en format disc compacte i casset. Hi ha un total de 2.634 enregistraments que abracen gèneres de música tan variats com el jazz, el rock, el pop, nous llenguatges musicals, música per a infants o música clàssica.

Altres LLocs:

El poble dels Eixaders es troba proper a l'extrem NW del terme municipal, no gaire lluny de l'antic curs del Riu Corb; s'hi arriba per un camí que surt de la carretera de Belianes a Bellpuig. Era format per sis cases, avui en ruïna total

El lloc de Castellsalvà era a l'extrem SW del terme, entre Belianes i Arbeca, en un petit tossal avui despoblat. S'hi han trobat restes d'època ibèrica i romana, amb murs i làpides sepulcrals. Aquestes làpides, avui al Museu de l'Institut d'Estudis Ilerdenses de Lleida, fan referència a una tal Afrània Gal·liora, alliberada de 70 anys, i a Luci Afrani Ipòcrates, alliberat de 36 anys, i per la tipologia han estat datades del final del segle III o el principi del IV de la nostra era

La festa major de Belianes se celebra el 25 de juliol, per Sant Jaume, i l'anomenada festa major petita és el 20 de gener, festivitat de Sant Sebastià, i també se celebra Sant Isidre, el 15 de maig. El segon diumenge de Pasqua es fa un aplec al Tallat.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua