LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Bellaguarda

Pueblo

Bellaguarda

Municipio

Bellaguarda / Comarca: Las Garrigas / Garrigues

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

336

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Escoles núm. 7

Código postal

25163

Teléfono

973124004

Fax

973124004

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Bellaguarda

Web de Interés

Informacio i cultura de Bellaguarda

E-mail municipio

ajuntament@bellaguarda.ddl.net
 

A la part més meridional de la comarca de les Garrigues, en un terreny abrupte, solcat per estretes valls, trobem un llogaret envoltat de boscos de pins i alzines dit Bellaguarda. Bellaguarda és l'únic nucli de població del municipi.

L´ajuntament edita la revista ELS VILÀS

Revista Els Vilás

El poble de Bellaguarda es troba a 640 m d’altitud en un planell al peu de la serra de la Llena. És agrupat entorn de l’església parroquial de Sant Antoni Abat, d’origen gòtic, amb absis de planta octogonal, finestrals als murs laterals que semblen anteriors, de transició, i un campanar de planta quadrada amb un cos octagonal a la part superior; la façana, amb una bella portalada, i l’interior de la nau foren refets després de mitjan segle XVIII dins una línia neoclàssica.

A la Plaça Major s’ha conservat una creu gòtiga, restaurada, i manté alguns carrers i cases d’aire antic. Al maig de 1991 va ser inaugurat el nou Ajuntament que consta de dues plantes i que, a més de les dependències consistorials, inclou la llar de jubilats, el jutjat de pau, els Arxius i un local per a la agrupació de caçadors Sant Marc. L´ajuntament edita la revista ELS VILÀS amb propostes turistics-culturals. Podeu aconseguir els exemplars a les oficines de l'ajuntament

La festa major se celebra el 25 d'abril, festivitat de Sant Marc, amb la tradicional sardinada popular a la plaça de les Escoles; inclou la diada de la rosa. La festa major d'estiu és el darrer diumenge d'agost, i és tradicional, i cada vegada amb més èxit d'assistència, el concurs de paelles d'arròs per colles que es fa a la plaça de les Escoles. Els voltants del municipi són molt adequats per passejar amb bicicleta

La cuina garriguenca ofereix un gran assortiment de plats en què l’oli d’oliva verge extra que s’elabora a la mateixa comarca és el principal protagonista (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua