LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Bell-Lloc D´Urgell

Pueblo

Bell- Lloc d´Urgell

Municipio

Bell- Lloc d´Urgell / Comarca: Pla de Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

2447

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Major, 8

Código postal

25220

Teléfono

973 560 100

Fax

973 560 100

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ajuntament de Bell-Lloc D´Urgell

Web de Interés

Informacio i dades de Bell-Lloc

E-mail municipio

consell@plaurgell.cat
 

El poble de Bell-lloc d'Urgell, a 196 m d'altitud, es troba a 13 km de Lleida, a l'esquerra de la carretera N-II de Lleida a Barcelona, entre aquesta i la via del tren.

El nucli antic es configurà al voltant de l'actual carrer Major, que és on trobem les cases més antigues del poble: cal Codina, ca la Fam, cal Pubill... Del carrer Major partien el carrer de la Costereta, el carrer de la Bassa, i també els carrerons estrets que comunicaven amb el carrer del Forn i amb el que més tard seria el carrer Raval (avui Urgell).

festes majors de Bell-lloc d'Urgell

foto Ajuntament

Patrimoni:

Creu de terme
Església de Sant Miquel Arcàngel
Rectoria
Cal Fam
Cal Pubill
Font del Corroni

Les festes majors de Bell-lloc d'Urgell se celebren el 29 de setembre, en honor de Sant Miquel, i el primer dissabte de maig. Durant els dies de la festa major gran, vuit nois i noies de la població, escollits uns dies abans de la festa major mitjançant una elecció popular, representen tot el poble en els diversos actes festius

Bell-lloc disposa de pista poliesportiva a l'aire lliure amb frontó, camp de futbol, pavelló poliesportiu tancat amb climatització i piscines. Els esports que hi podem trobar són el bàsquet, el futbol, el frontó i l'hoquei patins, que és l'esport que ha donat els millors èxits al poble. A Bell-lloc d'Urgell han tingut, des-de fa molts any, una tradició en l'esport de l'hoquei patins que actualment està representada pel club Aigues de Veri Club Patí Bell-lloc.

El Canal Auxiliar d'Urgell rega el territori, i la superfície conreada, 2 934 ha el 1989, representa el 83,5% de la superfície municipal, tota de regadiu. Destaca el conreu del blat, seguit per l'alfals, el blat de moro i els arbres fruiters, principalment pomeres però també pereres i presseguers. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua