LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Bellpuig D´Urgell

Pueblo

Bellpuig d´Urgell

Municipio

Bellpuig d´Urgell / Comarca: Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

4940

 

Ayuntamiento

Dirección

Homenatge a la Vellesa, 6

Código postal

25250

Teléfono

973 32 04 08

Fax

973 32 10 87

Oficina Turismo

973 32 02 92

Web Oficial

Ajuntament de Bellpuig D´Urgell

Web de Interés

Informacio turistica i cultural del poble de Bellpuig D´Urgell

E-mail municipio

ajuntament@bellpuig.cat
 

El terme municipal de Bellpuig comprèn la vila de Bellpuig, centre de l'antiga baronia de Bellpuig, i el raval de Seana, el terme del qual, proper a Barbens, allarga el municipi pel N. Bellpuig és la tercera vila en importància de la comarca de l'Urgell. Està ubicada a l'extrem de ponent de la serra del Coscollar, que s'obre en tres tossalets, representats simbòlicament a l'escut de la vilaEl canal d'Urgell travessa el terme per la banda de migdia i assenyala la frontera entre el secà i el regadiu.

La vila de Bellpuig s'alça a 308 m d'altitud; En el turó més alt, on ara s'alça el castell, es formà des del segle XI el nucli primitiu. Als segles XVIII i XIX el poble adoptà la configuració actual.El centre de la vila és la plaça de Sant Roc, parcialment porticada.

Bellpuig és  de la comarca de l'Urgell

foto por malfieten

Patrimoni d´interes:

Molí de la Torre
Església parroquial de Sant Nicolau
Monasteri franciscà de Sant Bartomeu
Castell de Bellpuig
Paeria Antiga
Mausoleo de Ramon Folch de Cardona-Anglesola

Es una vila amb una llarga tradició comercial. La riquesa del seu patrimoni, la diversa estructura econòmica basada en el sector comercial, industrial i agrícola, i els diferents serveis, equipaments i entitats, fan de Bellpuig una vila dinàmica i plena de vitalitat.

Bellpuig compta amb un reconegut circuit de Motocross, el circuit de Montperler, on es celebren importants competicions. A més, hi han diversos clubs de futbol, bàsquet, petanca, escacs, tennis, el Club Ippon, la societat de caçadors, el Club de Tir Coscollar, la Penya Pedal i el Motoclub Segre. (ftes, fotos, mas info ver links)

PER DEMANAR LA CLAU DE L'ESGLÉSIA S'HA D'ANAR: EN DIES LABORABLES, A LES OFICINES DE L'AJUNTAMENT, EN HORARI D'OFICINA. Telèfon: 973 32 04 08
EN DIES FESTIUS, A L'OFICINA DE TURISME o A LA RECTORIA: Telèfons: 973 32 02 92 / 973 32 03 68

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua