LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Berrós Jussà

Pueblo

Berrós Jussà i Berrós Sobirà

Municipio

Guingueta d´Aneu / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

30

 

Ayuntamiento

Dirección

Ctra. s/n

Código postal

25597

Teléfono

97362606

Fax

973626711

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Berrós Jussà i Berrós Sobirà

Web de Interés

La Guingueta d'Aneu

E-mail municipio

ajuntament@guingueta.ddl.net
 

bosc de Comasany de Berrós Jussá

foto de guitacm

A la vall o coma de Berrós, molt tancada, hi ha a la riba dreta, a 1 091 m, al sector més pròxim a la Noguera, el nucli de Berrós Jussà. Més endins i a la mateixa riba dreta de la vall hi ha el nucli abandonat de Berrós Sobirà, a 1 270 m d'altitud, format per un grup de cases i l'antiga església parroquial de Sant Quirze, d'una nau i campanar de paret.

El fet de la continuïtat del poblament i el no excessiu creixement d’aquest, va fer que s’hagi conservat l’església parroquial de Sant Jaume de Berros Jussa amb característiques preromàniques.
Berrós Jussà, com altres d’aquests nuclis dobles, situat uns dos-cents metres per sota de Berrós Sobirà i una mitja hora de camí, va convertir-se en el centre de la contrada a partir de la baixa edat mitjana.

El bestiar boví i l'oví són els més destacats en la producció del sector ramader. Hi ha una extensa superfície de bosc (2 737 ha), de roures i sobretot de pins, repartida per diferents contrades del municipi: Bosc Negre d'Escart, el bosc de Santa Bàrbara d'Escaló, bosc de Comasany de Berrós, Mongetó, Canals i Costalada a Dorve, i els de Jou i Roca Gran a Burgo.(ftes, fotos, mas info ver links)

Allotjamet: Casa rural Paller de Casa Jaume
C/ Única, s/n 25597 Berros Jussa
Lleida Cataluña, España
Tel: 34 618 608 867  Mobil: 34 973 252 487

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua