LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Bescaran

Pueblo

Bescaran

Municipio

Les Valls de Valira / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

82

 

Ayuntamiento

Dirección

La Plaça, s/n

Código postal

25798

Teléfono

973 350 458

Fax

973 355 566

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Bescaran

Web de Interés

Les Valls de Valira

E-mail municipio

ajuntament@vallsvalira.ddl.net
 

Bescaran és un poble de muntanya que forma part del municipi de Les Valls del Valira que compta amb una població de 85 habitants i esta situat a 1.360 metres d'alçada. Està situat al nord de la comarca de l'Alt Urgell, fronterís amb Andorra i la Cerdanya. Es troba a 15 km de la Seu d'Urgell, la capital de la comarca, a 50 km de Puigcerdà i 35 km del principat d'Andorra.

Les cases, esglaonades, s'agrupen entorn de l'església parroquial de Sant Martí. L'església sembla obra moderna; té forma rectangular, amb una sola nau i capelles laterals. El campanar quadrat, de torre, és adossat al SE. A l'exterior, servint de font, hi ha un sarcòfag decorat amb unes creus de braços iguals inscrites dins cercles, obra molt rústega.

Es pot destacar, a més de Sant Martí, La Cabana del Moro, dolmen de l'edat de bronze que encara es conserva dins del terme i que es pot visitar tant a peu com amb bicicleta o vehicle tot terreny. Un altre edifici interessant és la casa pairal de Ca l'Albós. De dos vessants, té una gran balconada de fusta a la façana

Hom fa festa per Sant Josep (al març) i per Sant Martí (al novembre). Des de Bescaran es veuen grans panoràmiques de la plana de la Seu i la Serra del Cadí. (ftes, fotos, mas info ver links)

Bescaran -Alt Urgell

foto de jqmj
 

allotjaments:

-La Canal s/n
973 350301 b
Bescaran 25719
Valls de Valira - Lleida

-Cal Mentruit s/n
973 353522
Bescaran 25719
Valls de Valira - Lleida

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua