LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Biosca

Pueblo

Biosca

Municipio

Biosca / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

222

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Nou, 5

Código postal

25752

Teléfono

973 47 32 41

Fax

973 47 32 41

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Biosca

Web de Interés

Biosca datos i fotos

E-mail municipio

ajuntament@biosca.ddl.net
 

El poble de Biosca

foto de Lucas

El poble de Biosca és situat al peu d'un turonet a la dreta de la riera de Biosca. Està situat al centre de l'extrem nord de la Segarra, i limita a ponent amb Sanaüja, al nord amb Pinell de Solsonès, terme municipal de la veïna comarca del Solsonès, a llevant amb Torà, i al sud amb Massoteres.Els principals nuclis de població del terme són els pobles de Biosca, cap de municipi, i Lloberola.

En entrar-hi per la carretera moderna, es troben uns carrers amb edificis i granges modernes, s'arriba a un raval antic. Després de passar el pont, s'entra al clos antic que restava tancat amb les muralles que baixaven del castell. El castell de Biosca, del qual encara perviuen restes de murs amb torricons d'angles i una torre rodona central, és emplaçat al capdamunt del poble, construït sobre la roca. Conserva la volta i a l'obra primitiva, probablement del segle XII.

La plaça de l'església és voltada de carrerons amb indrets coberts amb volta sobre el carrer i cases que conserven la fesomia medieval.

L'església parroquial de Santa Maria de Biosca com l'antiga església del castell, és de factura neoclàssica. En un serrat més al N hi ha l'antiga parròquia de Santa Maria del Solà, d'origen romànic, que actualment és santuari i es conserva força bé

Biosca és ben urbanitzada. L'aigua corrent a les cases hi fou instal·lada el 1970. Hi ha una escola mixta, edificis moderns i parc infantil. Aquest poble celebra la festa major els dies 30 i 31 de juliol (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua