LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Biscarri

Pueblo

Tipo de Entidad: dispers: Biscarri

Municipio

Isona i Conca Dellà / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

55

 

Ayuntamiento: Isona

Dirección

Plaça Bisbe Badia, 1

Código postal

25650

Teléfono

973664008

Fax

973664228

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Biscarri

Web de Interés

Isona i Conca Dellà

E-mail municipio

ajuntament@isona.cat
 

Biscarri: el poble vell i el poble nou

Presenta dos nuclis principals, tots dos dispersos, de manera que no arriben a formar ni plaça ni carrer: Biscarri Vell i la zona de prop de la carretera, que hom esmenta simplement com a Biscarri

El poble vell, actualment un munt de ruïnes on, tanmateix, encara es poden reconèixer cases i carrers, formava una vila closa, amb dos portals

Del castell de Biscarri, actualment en queden poques restes. Possiblement reconvertit els darrers temps en una casa més del poble, a Biscarri vell, en queden només alguns murs en el punt més alt del poble.

L'antiga església parroquial de Sant Andreu és romànica, d'una nau i absis semicircular amb arcuacions i bandes llombardes. Les capelles laterals són posteriors. És d'una sola nau coberta amb volta de canó, amb un arc toral aproximadament a la meitat de la nau. La meitat occidental de la nau és lleugerament apuntada, mentre que l'oriental és rodona. La capçalera està formada per l'absis central, semicircular, precedit per un arc presbiteral força ampli, a banda i banda del qual es troben dues fornícules també semicirculars. Dos absis més completen la capçalera.

L'església de Sant Andreu de Biscarri

 

Biscarri compta amb parada de l'autobús de la línia Barcelona-la Pobla de Segur, amb un servei al dia en direcció a Barcelona, al matí ben d'hora, i un altre a mitja tarda en direcció a la Pobla de Segur.(ftes, fotos, mas info ver links)

Fotos de Gustau Erill i Pinyot

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua