LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Caldes De Boi

Pueblo

Caldes de Boì

Municipio

Vall de Boi / Comarca: Alta Ribagorza

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1

 

Ayuntamiento: Barruera

Dirección

Ctra. de Caldes de Boí, s/n

Código postal

25527

Teléfono

973-694018

Fax

973-694032

Oficina Turismo

973694000

Web Oficial

Caldes De Boi, Balneari, Hotel Spa

Web de Interés

Vall de Boí

E-mail municipio

ajuntament@vallboi.ddl.net
 

El 1657 ja existia una Casa de Banys i al costat d'aquesta casa vivien 4 ermitans amb les seves respectives serventes. A finals del segle XVII es nomena la Junta de Sant Roc, formada pels dos capellans rectors més antics de Boi i tres acabalats propietaris, per tal d'administrar les donacions i almoines per a la construcció de la capella i allotjaments. Es forma una confraria "La Consorcia" formada per membres del clergat exclusivament fins que el 1532 es van acceptar a membres laics. La Junta de Sant Roc era qui coordinava i gestionava la massiva arribada de pelegrins i banyistes al Santuari de Caldes de Boí.

Caldes De Boi, Balneari i santuari

foto de Gustau Erill

El fenomen hídric de Caldes de Boí és un dels prodigis més grans dels Pirineus ... es produeix per l'aparició del conjunt d'aigües mineromedicinals més ric i diversos de la Península.Trenta-set fonts amb termalitats de 4 a 56 º C. Aquestes aigües de fama universal conformen un fenomen singularíssim. Són aigües toves, de mineralització dèbil, alcalines, sulfatades, clorurades, fluorades sòdiques, fredes i hipertermals. Indicacions Terapèutiques: Reumatismes (artrosi, gota, fibrositis) afeccions respiratòries (bronquitis, asma), gastritis, insuficiència hepàtica, litiasi renal, cura de diüresi, neurosi, afeccions de la pell, èczemes, psoriasi....Destaca la font del Bou, que és la més coneguda perquè la seva aigua s'embotella i es comercialitza.

El santuari, situat a l'extrem nord de la caseria, està dedicat a la Mare de Déu, i és majoritàriament d'època moderna, malgrat estar documentada des de l'Edat Mitjana.

De Caldes surt una carretera menor fins a l'estany de Cavallers (que era dels Erill), on hi ha una resclosa de l'ENHER, i, encara, per mitjà d'altres caminois s'arriba als altres estanys, entre els quals l'estany de les Monges, que era dels monjos de Lavaix.

A l'entorn del complex trobarà tot tipus d'activitats al aire lliure, el Parc Nacional d'Aigües Tortes i l'Estany de Sant Maurici. Caldria destacar tot d'establiments dedicats a l'explotació turística de l'esquí i de la muntanya, des de botigues d'esports, a empreses dedicades a l'ensenyament de l'esquí o a la promoció dels esports d'aventura.(ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua