LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Canejan

Pueblo

Canejan

Municipio

Canejan / Comarca: Valle de Aran

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

104

 

Ayuntamiento

Dirección

 Pl. Major, s/n

Código postal

25548

Teléfono

 973 64 81 60

Fax

 973 64 81 60

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Canejan

Web de Interés

Informacio i cultura de Canejan

E-mail municipio

ajuntament@canejan.ddl.net
 

El terme municipal de Canejan, de 48,31 km², a l'extrem N de la Vall, en contacte amb la carena muntanyosa frontera amb l'estat francès i a la dreta de la Garona, comprèn tota la vall de Toran, riu que vessa a la Garona per l'esquerra. Limita a ponent amb els termes de Bausén i Les, al S, per un punt, amb els de Vilamòs, al SE i llevant amb Viella i també al sector oriental amb Salardú.

el poble de Canejan


foto de masia villalta


Elements d'interès Turístic:

Casa de Sirat. S XVI
Casa de benosa amb capella romànica
La Vall del riu Toran.

Els carrers són estrets i costeruts, amb graons que salven alguns desnivells, i es conserven alguns edificis antics, encara que alguns han desaparegut, com la Casa Sirat, que tenia una torre de defensa quadrada del segle XVI, i la Casa Benosa, amb capelleta romànica annexa amb campanar d'espadanya.

L'eix hidrogràfic del municipi és el riu de Toran, al qual desguassen tots els cursos que solquen les terres del terme. El municipi té més d'un nucli de població: el poble de Canejan, cap del municipi, i diverses caseries, gairebé totes habitades temporalment: Bordius, Campespin, Era Cassenhau, Eth Pradet, Porcingles, Era Mòla, Sestrèr, Pontaut, Sant Joan de Toran i Pujòla-ne-lèg. La festa major se celebra el dia 29 d'agost (ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua