LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Casau

Pueblo

Casau

Municipio

Vielha i Mijaran / Comarca: Valle de Aran

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

82

 

Ayuntamiento: Vielha

Dirección

C/ Sarriulera, n 2

Código postal

25530

Teléfono

973 640 018

Fax

973 64 18 01

Oficina Turismo

973 640688

Web Oficial

Casau

Web de Interés

Vielha i Mijaran

E-mail municipio

info@conselharan.org
 

Porta d'entrada de Sant Andreu de Casau

foto de Ainhoa

Antigament era un agregat de Gausac i al anexionar-se al 1970, al nou municipi de Vielha - Mijaran també ho va fer Casau. La seva posició, força elevada sobre la vall del Garona, permet gaudir de belles perspectives sobre la part mitjana i alta de la Val.

Com Gausac, el seu primitiu aïllament també ha estat afectat pel progressiu creixement de la població de Vielha. En un extrem, després de recórrer els seus tortuosos i costeruts carrers, hi ha l'església parroquial de Sant Andreu, d'origen romànic.

La pica baptismal representa un magnífic exemplar d’iconografia romànica amb un contingut figuratiu i simbòlic acusat; a la superfície exterior del vas hi ha narrat el discurs cristià que, entre altres, es val de la simbologia dels peixos per parlar-nos de la regeneració i la immortalitat de l’ànima a través del sagrament del baptisme.

Un altre component d’origen romànic de l’església de Sant Andrèu és el Crist esculpit que trobem encastat a la part superior de la portalada d’entrada. Destacar tambe l’escultura en talla de fusta representant la Verge Maria amb el Nen a la falda

La festa major se celebra per Sant Jaume (25 de juliol) i també es fa festa major pel copatró, Sant Andreu (30 de novembre). Hom celebra també un aplec al pilar d'Era Mare de Diu de Lourdes el 2 de juliol.(ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua