LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Castell del remei

Pueblo

Castell del remei

Municipio

Penelles / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

48

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

25335

Teléfono

973 610 246

Fax

973 610 154

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Castell del remei

Web de Interés

Penelles l´ajuntament

E-mail municipio

ajuntament@penelles.ddl.net
 

foto

El Castell del Remei està situat al terme de Penelles ( La Noguera ) i es famós per el castell amb 80 finestres , les seves vinyes i bodegues i el seu entorn privilegiat , especialment visitat el dia de la Mona. Dins del conjunt hi ha un restaurant, diversos habitatges i uns cellers amb una tradició vinícola molt important. L’arbrat i els jardins que envolten l’edifici principal, així com dos estanys artificials que subministren el reg, el fan un lloc molt agradable de visitar.

La capella, santuari de la Mare de Déu del Remei, fou decorada en 1953-55 amb pintures de Josep Obiols, i Lluís Millet li dedicà la famosa Pregària a la Verge del Remei, amb lletra d'Esteve Suñol

el lloc fou adquirit per Ignasi Girona i Targa i restaurat pel seu fill Ignasi Girona i Agrafel. Joan Girona i de Vilanova industrialitzà l'heretat i la convertí en un important centre de producció vinícola. el 1970, s'hi elaborà la prestigiosa marca de vi (Castell del Remei), amb denominació d'origen de la Comarca de Penelles (amb cellers d'envelliment), que comercialitzava vins blancs i negres i un famós licor de camamilla (ftes, fotos, mas info ver links)

RESERVA PRÈVIA telf. 973 580 200
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua