LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Castellnou De Seana

Pueblo

Castellnou de Seana

Municipio

Castellnou de Seana / Comarca: Pla de Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

739

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

25265

Teléfono

973 33 71 67

Fax

973 32 12 59

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Castellnou De Seana

Web de Interés

Informacio i dades de Castellnou de Seana

E-mail municipio

ajuntament@castellnouseana.ddl.net
 

Castellnou de Seana, paisatje

Castellnou de Seana és un municipi de la comarca del Pla d'Urgell situat al nord del riu Corb.Aquest municipi limita amb els de Vilanova de Bellpuig (S), Golmés (SW), Utxafava (W), Ivars d'Urgell (N) i amb Bellpuig (E), aquest darrer de l'Urgell.

De les antigues masies, unes 34, avui només en resten 11 en peu i habitades, algunes de les quals força interessants, com Cal Segura (amb antigues caves de xampany) o el Molí (únic molí fariner del poble).

El nucli urbà es formà a redós de l'església i va créixer primer vers el SE, a l'antic camí de Bellpuig, i després pel SW al llarg de la carretera que uneix la població amb la N-II i el baixador del ferrocarril. L'església parroquial de Sant Joan és una obra del segle XVII, en un estil renaixentista tardà; té un bonic campanar de planta quadrada

Les activitats culturals i lúdiques de la població giren a l'entorn del Casal de Cultura La Unitat, que comparteix local de trobada als baixos de l'ajuntament amb la llar de jubilats (El Casalet) i l'arxiu municipal. El Cinema Modern encara es manté, però molt malmès i tancat.


foto de 122

Elements d'Interès Turístic:

Capella de la creu de terme
Cal Blassó ( façana de pedra S. XVI-XVII )
Església Parroquial de Sant Joan Baptista ( S. XVII )

La festa major d'estiu, que és un vot del poble a Sant Blai, se celebra el segon dilluns de setembre, i la d'hivern, el segon divendres de febrer, per Sant Blai. En aquesta darrera, la més celebrada, és tradicional que els nens portin a beneir fruits, i l'ajuntament és l'encarregat de fer una cuita d'orelletes, coca de forma rodona molt prima i dolça, feta de farina, ous, sucre, canyella, anís i llimona, que després es reparteix entre els assistents. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua