LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Cava

Pueblo

Cava

Municipio

Cava / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

50

 

Ayuntamiento: Ansovell

Dirección

Plaça de l'Esglèsia

Código postal

25722

Teléfono

973 353 112

Fax

973 353 112

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cava

Web de Interés

Cava i els nuclis de poblacio

E-mail municipio

ajuntament@cava.ddl.net
 

Cava , Parc Natural del Cadi-Moixeró

foto de Hunter333

Cava és un municipi de la comarca de l'Alt Urgell, amb capital a Ansovell. El terme comprèn, a més del poble de Cava, el d'Ansovell, el del Querforadat, el veïnat de Can Pubill, l'església de Sant Cristòfol de Vinyoles i la casa forta, i el santuari de Boscal.

Les poques cases que hi ha, amb cobertes de pendent de teula àrab, són agrupades i en un extrem hi ha l'església de Sant Climent, sufragània de la d'Ansovell, petit edifici rectangular, amb portal adovellat, orientat a ponent, on es dreça, adossada, la torre quadrada del campanar. La festa major és el 23 de novembre.

El terme comprèn l'alta vall del riu de Cadí, dit també d'Arsèguel, amb els diversos afluents que el formen: el torrent de les Planes, el de la Font Freda i el barranc de la Canal de l'Aigua formen el brancal dret de capçalera; el barranc de la Canal del Migdia i el de la Canal Toriscada desguassen al torrent del Prat dels Ells que forma el brancal esquerre de capçalera

Des de Cava, Ansovell o el Quer es pot gaudir de les més espectaculars vistes del vessant nord del Cadí. Per informació sobre activitats i rutes al Parc podeu contactar amb l'Oficina d'Informació Comarcal i el Centre d'Informació del Parc (tel. 93 8244151).(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua