LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Cervoles

Pueblo

Cèrvoles

Municipio

Senterada / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

9

 

Ayuntamiento

Dirección

Ctra. Pont de Suert, s/n

Código postal

25514

Teléfono

973-661762

Fax

973-661730

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cervoles

Web de Interés

Senterada

E-mail municipio

ajuntament@senterada.cat
 

L'església de Cérvoles (Senterada, Pallars Jussà)

 

Està situat a l'extrem de llevant del Serrat de Coscollola, al nord-est del Serrat de Rúixol. Aquests serrats formen part dels contarforts de llevant de la serra de Camporan, en un turó des del qual es domina una bona part de la vall del Flamisell.

El poble de Cérvoles (1 174 m), en un esperó a l'extrem del turó de la Capcera, domina la Vall Fosca. L'església de Sant Aventí de Cérvoles era parroquial, amb una nau i esvelt campanar de torre quadrada (hi havia també dues capelles, dedicades a Sant Josep i a Sant Joan Baptista). És un edifici molt modificat durant l'època barroca. El campanar i la coberta de l'edifici són obra del segle XVIII. Cérvoles i el Burguet formaren un efímer municipi a mitjan segle XIX.

L'element d'origen humà més antic de Cérvoles és el dolmen de la Cabaneta dels Moros, excavat pel Seminari de Prehistòria de la Universitat de Barcelona.

La pista que uneix Senterada amb Cérvoles és llarga, i surt del cap de municipi cap al nord-oest, arriba prop de Naens, passa per Burguet i acaba d'arribar a Cérvoles en uns 7 km. en total.(ftes, fotos, mas info ver links)

foto de Gustau Erill

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua