LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Civis

Pueblo

Civís

Municipio

Les Valls de Valira / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

34

 

Ayuntamiento

Dirección

La Plaça, s/n

Código postal

25798

Teléfono

973 350 458

Fax

973 355 566

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Civis

Web de Interés

Les Valls de Valira

E-mail municipio

ajuntament@vallsvalira.ddl.net
 

Església de San Romà de Civís

 

El poble de Civís és als vessants de ponent del bony de la Caubera (el vèrtex del qual és divisòria amb Andorra), situat a l'esquerra del riu de Civís.

Les cases, amb teulats de doble vessant de llicorella, s'esglaonen pel pendís. L'església parroquial dedicada a Sant Romà és un edifici rectangular, amb l'altar a ponent. Al costat de la façana, amb portal rectangular, a llevant, es dreça el campanar de torre, potser del segle XVII

En les vessants de les muntanyes del poble si poden apreciar un gran nombre de "bordes" com les de Corvassill, Vallviguera, de Mitjà, de Jussà Sobirà, de Prats, etc. i les més conegudes per tothom, les de Conflent. Una borda és una casa rural, construcció de pedra i fusta, habitualment edificada a una certa altura per a aprofitar les pastures, i que es fa servir d'estable i de paller. Algunes bordes han estat reconstruïdes i transformades en segones residències, en petits hotels o en restaurants.

La festa major s'escau el tercer diumenge d'octubre. Hom fa festa també el primer diumenge de juliol, pel Roser. (ftes, fotos, mas info ver links)

foto de Josep Xicota

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua