LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Claravalls

Pueblo

Claravalls

Municipio

Tarrega / Comarca: Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

163

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

25353

Teléfono

973311608

Fax

973500552

Oficina Turismo

973312960

Web Oficial

Claravalls

Web de Interés

Claravalls, cultura i patrimoni del poble

E-mail municipio

ajuntament@tarrega.cat
 

El poble de Claravalls

El poble de Claravalls es un nucli de Tarrega documentat l'any 1099. L'antic castell, construït entorn d'un pati central amb una cisterna, domina la part alta del poble. El nucli antic del poble conserva l'estructura emmurallada, i actualment conserva un dels portals. oble clos, hi ha els carrers del Forn, del Centre i la plaça de l'Església, i es conserva un portal d'entrada al carrer de l'Església.

l’església parroquial de la Mare de Déu dels Arcs, proclamada patrona del poble el 1782. La imatge antiga d’alabastre fou destruïda el 1936 i l’actual n'és una reproducció. L’any 1969, Claravalls fou agregat al municipi de Tàrrega, conjuntament amb el poble de Santa Maria de Montmagastrell

Situada davant de l'ermita hom troba la creu de Claravalls, datada al segle XVIII.En una banda de la creu hi ha el Crist Crucificat i a l’altra banda la Mare de Déu amb el nen Jesús. Entre les figures que hi ha a la creu destaquen nou sants i diferents símbols dels evangelistes. És una creu de terme d’una gran bellesa arquitectònica ja que està molt treballada i està cuidada fins a l’últim detall.

Al cim més alt del turó de Claravalls hi ha unes creus de ferro col·locades sobre unes bases de curres acostellades, símbol del treball; foren beneïdes el 1971. La festa major se celebra els dies 7, 8 i 9 de setembre (ftes, fotos, mas info ver links)

foto por Ramon Oromi Farre [calBenido]

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua