LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Claret

Pueblo

Claret

Municipio

Tremp / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

2

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Creu,1

Código postal

25620

Teléfono

973650005

Fax

973652036

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Claret

Web de Interés

Tremp

E-mail municipio

turisme@ajuntamentdetremp.cat
 

Ermita de Santa Elena, Claret

Claret està situat al sud-oest de Tremp, a la dreta del barranc de Riucós. i és accessible per la carretera C-1311, del Pont de Montanyana a Tremp, del quilòmetre 22 de la qual surt una breu pista que mena al poble, que és molt a prop al nord de la carretera, dalt d'un turó. Está quasi despoblat.

El poble degué néixer a redòs del castell de Claret. Se'n conserva la meitat septentrional d'una torre circular, que es conserva perquè en part fou reaprofitada pels habitatges que es construïren damunt de les seves ruïnes. Se'n conserven fins a 7 m. d'alçada; la part inferior (1,5 m.) té un gruix de 105 cm.; la resta, 90. L'aparell és de pedres regulars, posades de forma arrenglerada i molt ben encaixades, tot i que estan unides amb fang.

A l'extrem nord-oest del poble hi ha l'antiga església parroquial romànica de Santa Maria de Claret, actualment anomenada Mare de Déu de l'Esperança. Es tracta d'un edifici del segle XII, tot i que ha sofert moltes intervencions posteriors, que n'han modificat molt l'aspecte, tant interior com exterior.Té un curiós campanar d'espadanya sobre el mur de migdia que fou convertit en torre

La Ermita de Santa Elena està situada uns 200 metres al nord del poble, en el cim d'un turó, que la fa destacar en el paisatge. Deu ser una obra del segle XIII.(ftes, fotos, mas info ver links)

foto de Jordi´s

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua