LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Coma i La Pedra

Pueblo

La Coma i La Pedra

Municipio

La Coma i La Pedra / Comarca: Solsones

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

278

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Ajuntament, 1

Código postal

25284

Teléfono

973 49 23 78

Fax

973 49 22 11

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Coma i La Pedra

Web de Interés

Info i dades de La Coma i La Pedra

E-mail municipio

consell@solsones.ddl.net
 

El poble de la Coma

foto de Capolatell

El terme municipal s'estén per la part nord de la Vall de Lord, més concretament, per les capçaleres de les valls del Cardener i del Mosoll. També és el municipi de la comarca del Solsonès situat més al nord.

Termeneja amb els següents termes municipals:

Pel nord: amb Josa i Tuixén i Gòsol .
Per l'est: amb Gòsol i Guixers.
Pel sud: amb Guixers i Sant Llorenç de Morunys.
Per l'oest: amb Odèn, Fígols i Alinyà i La Vansa i Fórnols.

Els principals nuclis de població d'aquest municipi són la Coma, cap municipal, el poble de la Pedra, la urbanització de Port del Comte i l'estació d'esquí del mateix nom

El poble de la Coma, cap de municipi, és al centre del terme, vora les fonts del Cardener, a l'esquerra del riu, a 1 004 m d'altitud. Les cases s'agrupen entorn de l'església parroquial de Sant Quirze i Santa Julita, la casa del comú i l'escola

la Pedra forma un nucli reduït d'unes quantes cases a l'entorn de l'església parroquial de Sant Serni, s'alça a 999 m, a l'esquerra del Cardener, al peu de la serra de Pratformiu.

Llocs d´interes:

El petit nucli agupat de La Pedra

foto de Capolatell

En La Coma:

La Torre de la Vila
Església parroquial de Sant Quirze i Santa Julita
Ermita de Sant Andreu del Pujol del Racó

En La Pedra:

El Castell de la Pedra.
L'església parroquial de Sant Sadurní de la Pedra.
L'ermita de Sant Cristòfol dels Pasqüets.
L'ermita de Sant Lleïr de Casabella.
L'ermita de Santa Creu de Joncarets
L'ermita de Santa Magdalena de les Tragines.
La capella de la Mare de Déu del Roser i Sant Ramon

El riu més important del municipi és el Cardener que neix a tocar del poble de La Coma, a les Fonts del Cardener. Els altres rius dignes de menció són el riu Mosoll, afluent per l'esquerra del Cardener que recull les aigües de la banda nord-oriental del municipi i la rasa de Coll de Port

Compta amb un important patrimoni cultural i lúdic, atès les nombroses esglésies romàniques i l’estació d’esquí de Port del Comte, que paral•lelament ens dóna una oferta turística molt important a nivell d’activitats d’aventura, quads, camp de golf etc..

l’Estació d’Esquí de Port del Comte és diferencia de les altres estacions catalanes per la seva varietat de pistes aptes per a tots els públics d’aquí que sigui molt utilitzada per families, ja que s’hi pot trobar pistes amb tot tipus de dificultats. A més del seu entorn, rodejada d’arbres, difícil de trobar en cap altra.

La festa major de la Pedra se celebra el 29 de novembre, per Sant Serni, patró del poble; també se celebra la festa dels traginers, el 22 de juliol, per Santa Magdalena, i la festa del Roser, el primer diumenge d'octubre. la festa major de La Coma se celebra el dia 16 d'agost, per Sant Roc, i la festa major petita el 25 d'abril, festivitat de Sant Marc.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua