LERIDA - LLEIDA

Comarca

Alta Ribagorza

 

Provincia

Lleida - Lerida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3.796

 

Sede: El Pont de Suert

Dirección

Av. Victoriano Muñoz, 48

Código postal

25520

Teléfono

973 69 03 53

Fax

973 69 05 75

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Informacion

Web Oficial

Consell Comarcal de l´Alta Ribagorça

Web de Interés

Guia turística de turisme rural a la comarca
 

E-mail municipio

consell@ccar.ddl.net
 

Descobrir l’Alta Ribagorça significa deixar-se seduir pel seu paisatge i també per la seva gent, que generació rere generació han fet possible que avui puguem gaudir d’una natura en estat pur, que tots plegats tenim la responsabilitat de continuar preservant. El Pont de Suert és la capital tradicional de la comarca, situada a 841 m d’altitud i a la vora de la Noguera Ribagorçana.

Mapa de la Alta Ribagorza

Mapa de la Alta Ribagorza

La població actual de l’Alta Ribagorça és de 3.796 habitants, segons dades del Padró Continu de Població de l’any 2004. La gran majoria d’aquesta població (2.212, el 58,3% respecte al total comarcal) es concentra a la capital, el Pont de Suert, essent menor el nombre d’habitants concentrats a la Vall de Boí (1.007, 26,5%) i a Vilaller (577, 15,2%).

Paisaje de la Alta RibagorzaPaisaje de la Alta Ribagorza

La vida cultural es troba molt concentrada al Pont de Suert. Les millors instal·lacions culturals i esportives (a part les pistes d'esquí de Boí-Taüll) es troben al cap comarcal, com també les principals entitats comarcals.
Pel que fa a biblioteques, l'única biblioteca mitjanament gran de la comarca és al Pont de Suert i depèn d'una entitat financera privada. Vilaller disposa d'una petita biblioteca i Barruera no en té. De moment no hi ha cap arxiu a la comarca, bé que el 1994 es troben en procés de constitució el de Vilaller i el del Pont de Suert.

La caça és un esport o una activitat recreativa molt desenvolupada a Catalunya i per això, alhora de realitzar-la cal tenir en compte diversos aspectes importants com serien l'obtenció de llicències i permisos, saber on i quan es pot caçar, conèixer quines són les espècies cinegètiques... A més a més, existeix un Pla estratègic amb l'objectiu de definir un model de caça sostenible dins de la natura i compatible amb les altres activitats territorials

La nostra, és una cuina de muntanya, basada ens els recursos naturals i elaborada seguint antigues tradicions. El corder té una gran tradició culinària, el porc i els seus derivats, són també molt apreciats. Altres plats com la “vianda” (l’escudella de l’Alta Ribagorça), els civets i la cuina dels bolets són un dels eixos bàsics de la gastronomia que ens permeten gaudir una curiosa barreja de productes i estils que van de la cuina més tradicional a la més creativa i elaborada

l'Alta Ribagorça disposa de condicions naturals per a l'atracció turística dins de gairebé tots els àmbits: activitats muntanyenques en general, turisme cultural (hi ha algunes de les principals joies del romànic català), termalisme (balneari de Caldes de Boí) i esquí. La construcció i la posada en funcionament de les pistes d'esquí de Boí-Taüll ha estat definitiva per a millorar la infrastructura dels pobles de la Vall de Boí i engegar la revalorització turística de la comarca. També ha permès d'estendre a l'hivern tot un moviment turístic que ja era molt important a l'estiu.

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua