LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Conca de Dalt

Pueblo

Conca de Dalt: cap de municipi: El Pont de Claverol

Municipio

Conca de Dalt / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

410

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Bellavia 32 1-2

Código postal

25500

Teléfono

 973 680 092

Fax

 973 681 213

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Conca de Dalt

Web de Interés

Conca de Dalt, o el Pont de Claverol, els pobles del municipi

E-mail municipio

ajuntament@concadalt.ddl.net
 

El terme municipal de Conca de Dalt està dividit en dos sectors, geogràficament separats. D'una banda, a llevant, a l'esquerra de la Noguera Pallaresa, hi ha el sector de Claverol, que integra els antics termes independents de Aramunt, Claverol i Hortoneda de la Conca. De l'altra, l'antic terme de Toralla i Serradell és a ponent, al costat dret de la Noguera Pallaresa, i queda separat de l'altre sector pel terme municipal de la Pobla de Segur.

Paisatge de la Conca de Dalt

foto de Gustau Erill

Conca De Dalt comprèn, a més del poble del Pont de Claverol, cap administratiu del terme, els pobles d'Aramunt, Claverol, Erinyà, Hortoneda de la Conca, Pessonada, Rivert, Sant Martí de Canals, Serradell, Sossís, Toralla, Torallola, Herba-savina, el barri de les Eres i els llogarets de Segan i Vilanoveta

Les fonts de l'economia del municipi són: el turisme, la ramaderia (oví, porcí i boví) i l´agricultura (cereals, ametlles i olives). En els darrers anys, amb la millora de les comunicacions, ha crescut de manera significativa el turisme rural, que conviu i es desenvolupa amb els sectors tradicionals.Els boscs de pins i alzines eren aprofitats per a la construcció de cases, l'elaboració de carbó, teies i llenya, que anaven a vendre a la Pobla de Segur

L’emplaçament del municipi de Conca de Dalt al Pirineu occidental, on conflueixen les serres de Boumort, Pessonada i Carreu les anomenades serres del pre-pirineu fan de tot el conjunt un marc que pel seu interès geogràfic, geològic, històric i natural (flora i fauna), ha sigut catalogat, per la Generalitat de Catalunya, com una àrea d’elevat interès dins del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN).

L’emplaçament del municipi de Conca de Dalt en el centre de la comarca, fan d’aquest un punt de partida idòni per realitzar diferents activitats: l’excursionisme a peu, a cavall o en bicicleta de muntanya. La Conca de Dalt disposa d’un ampli assortiment de llocs on menjar i dormir (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua